Senaste nytt

Champagnetråden

Trevlig helg!
IMG_5516.JPG
 
Jag tog den alldeles för tidigt, den behöver ligga minst 3-5 år till men jag kunde inte vänta och var sugen på att prova... Men om du ändå vill ta den nu så gör som jag, drick den, ganska varm, inte iskall, till några fina ostar och kex.
Helt rätt. Ska inte vara för kall, gärna större glas, inte champagne flute. Bättre om några år men nu förutom ostar, krämig som Brillat Savarin, eller nötig som Comte, skulle jag säga grillade/gratinerade havskräftor om du kan få tag i riktigt stora, levande såna. Absolut inte till de mindre, förkokta man hittar normalt i saluhall/ fiskbutik. Speciell beställning där du är helt flexibel med när du får dem. Det är inte ofta de finns tillgängliga efter lyxrestauranger har fått sina beställningar.
Vi hade den före maten med några spanska mandlar. Det är inte tokigt heller.
 
Toppen