Senaste nytt

Champagnetråden

Självklart ska ett OS GULD firas... I Frankrike dricker de champagne har jag hört, så man får väl följa det...
20240811_002607.jpg
20240810_234704.jpg
 
En undran, mina dagarna närmar sig 60 års gränsen. Har sparat denna Dom Pergnion i många år. Är det lönt att öppna eller det blir bara vin av det, nu 60 år senare? Eller är det bara en hyllvärmare. Vad tror ni? Visa bifogad bild 155955
Den har passerat sin ”prime” under bra omständigheter går det att lagra dessa buteljer 30-40år. Du kommer säkert gilla den men vänta inte för länge med att öppna.
 
En undran, mina dagarna närmar sig 60 års gränsen. Har sparat denna Dom Pergnion i många år. Är det lönt att öppna eller det blir bara vin av det, nu 60 år senare? Eller är det bara en hyllvärmare. Vad tror ni? Visa bifogad bild 155955
Öppna! Vad roligt med något lite äldre! Skulle tro att det blivit ett stilla vin, men att den fortfarande är god. "Oljig" och mycket svamp-toner gissningsvis. Scaramangas butler bjuder Bond på 64:an, se sista delen av klippet.

 
Vet du hur den har haft det temperatur- och ljusmässigt under sitt liv?
Har haft ett bra liv hos mig ;) mörkt och svalt innan dess samma.
Den har passerat sin ”prime” under bra omständigheter går det att lagra dessa buteljer 30-40år. Du kommer säkert gilla den men vänta inte för länge med att öppna.
Har haft andra flaskor som varit runt 35 år som jag har öppnat men denna var tanken att öppna nu i augusti när jag passerar 60. Blir ändå 25 extra år.

Då får den hänga med och bli öppnad.
 
Har haft ett bra liv hos mig ;) mörkt och svalt innan dess samma.

Har haft andra flaskor som varit runt 35 år som jag har öppnat men denna var tanken att öppna nu i augusti när jag passerar 60. Blir ändå 25 extra år.

Då får den hänga med och bli öppnad.

Håller med om att du ska öppna den!

När de kommer upp i den här åldern brukar det mest vara kul och nördigt mer än en fantastisk smakupplevelse. Men det är väl därför vi hänger i den här tråden från början? För att vi är lite nördiga :cool:
 
Toppen