Under senaste tokyo-besöket så avnjöts även några andra champagner, dessa på restaurang Ode (för längre beskrivning av det besöket se
här).
Den första R&L Legras var en ganska klassisk blanc de blancs, fräsch doft med lite syrliga äpplen, brioche och mineralaktigt. Även smakmässigt väldigt fräsch, torr och drar mer åt lime, citron-hållet. Trevlig som apertif men saknar lite kropp och längd i eftersmaken.
Den andra var en helt ny bekantskap för mig, första gången jag testar något från producenten i fråga. Det är en klassisk blend av chardonnay, pinot noir och pinot meunier. Den hade en doft av päron, äpplen och en viss nötighet. Smakmässigt mer kropp i den och smak av mogna citrusfrukter och en toner av halm och ganska lång eftersmak.
Kul med lite nya bekantskaper men som sagt inte några som jag kommer aktivt leta upp men om jag ser dem rimligt prissatta på en restaurang så skulle jag inte tveka att beställa ett glas (eller två).