Pushback skedde i tid men det som shockade mig rejält var resetiden enligt kaptenen: 8.30 timmar.
Strax efter elevation immigrationsformulären delades ut. Pennan med logot fick man behålla!
Igen måste säga några ord om besättningen i vår kabin.
Denna gång även assistant purser var stekhet(kille!), han måste vara populär tänkte jag och sen var min uppmärksamhet på tjejerna. I orangea uniform och allt tip-top ville jag inte tro på att det här var en vanlig flight. Det känndes mer som kanske de har bytt ut vanliga crew mot en besättning från någon modellagentur. (
GOTATH kommer nog säga att det här är reklam igen, men nej, jag får ju inget för att jag skriver, annars hade det varit bra)
Lyckligtvis serverades drinkarna av manliga asst.pursern så jag passade på att be om ett glas av bubbeldryckan. Han såg ut lite som tagen med handen i burken, jag misstänker att bubbeln ingår inte i standardsortimentet av Economy kabinservering. Men han försökte bara hålla rätt min och sa att det är en mousserande samt korkade upp flaskan.
Jag hann bara märka att det var
Vincent Edouard Poirier Brut. Jag vet inte om han kanske hade småländska rötter för här var det inte så mycket av det billiga drycken. Och han kan inte servera vin, presentera vin och kan inget om vin.
Måste göra ett avsteg och påpeka att hos AF har inte personalen något problem med att presentera flaskan, låta en smaka, erbjuda 2 hela glas av Henriot eller till och med säga att de kommer med påfyllning senare. Och det är i Voyageur!
Vinet var en aning torr och det är bara yankare kan kalla det sparkling, för oss vanliga dödliga Pommac smakar bättre.
Snart efteråt kom maten och det var fisk eller kyckling idag.
Fisken som min granne tog såg inte så apptitlig ut så jag valde kycklingen med potatismedaljongerna, med röd vin, samma merlot som förra gången.
På brickan var också en kycklingsallad, ost och en rispudding desert. Brödet var mjuk och nybakat.
Kort om maten. Den var överraskande god och mättande, osten fick ingen plats. Måste säga att både biffen, pastasalladen tidigare och kycklingen och salladen nu var jättegoda och tror säkert att kunde lätt serveras även i främre kabin. Serverar man samma på en tallrik och med riktiga bestick då skulle knappast business passagerare gissa att maten var från Economy. Här är det något som andra bolag kan lära sig av lite. AF(som har nog en av bästa kycklingrätterna ombord) kan gå och skämmas i ett hörn här.
Efter maten kom kaffe/té med små belgiska kakor och självklart kunde man be om någon avec men jag är inte så mycket för starksprit. Och jag har passerat länge sedan stadiet när man tar saker med sig bara för att det är gratis.
Jag fortsatte med filmen och efter en stund somnade jag. Väcktes jag ett par-tre timmar senare av turbulensen och som en överraskning var ett glaspinne där(serveringsbordet öppnades också av någon annan).
Det var en bra refresher, under tiden kom FA flera gånger med vatten och plockade upp skräp osv.
En timme före ankomsten serverades wraps med dryckor.
Vi har landat och dockades till gate 10 av T1 på JFK. Eftersom vi landade strax efter kl 13.00 och vetandes vad brukar hända då vid CBP bad jag om att titta på C kabinen. Pursern var snäll att göra en visning av kabinen, stolarna och IFE systemet.
Jag var ute ur terminalen före crewn