Senaste nytt

Blå tåget - en lyxigare tågresa Göteborg-Stockholm

Unicornone

Medlem
Får väl se till att ta en tripp och utvärdera det hela, SJs trerätters är ju rätt överprisad 129:- för mat som i grund och botten är bra men tack vare varmhållning upplevs lite sunkig tämligen ofta.

Annars vill jag tacka SJ för deras urkassa nattåg till Östersund, de tog bort möjligheten att åka i egen kupé (vägrar o dela pruttluft med upp till fem okända människor) vilket gjorde mig till EBG :=)
 

J.Myller

Medlem
Måste verkligen se till att prova detta snarast.
Hoppas verkligen dom får upp beläggningen på tåget snarast. Gillar idén starkt.
 

mry

Medlem
Vill ni åka som grupp någon helg eller så framöver kan jag säkert hänga på om jag inte har något annat för mig. man kan ju passa på att besöka casinot i göteborg :)
 

Johannes

Medlem
Jag tycker att detta är en kul idé, jag kan göra någon av mina Stockholms-turer kort och ta 15.12 Blå tåget hem. Blir i April, troligtvis en onsdag, postar när jag åker här om någon vill haka på, om inte annars så lovar jag skriva en reseberättelse. Men är det verkligen ingen som testat detta än? Är tiderna helt enkelt för dåliga... Nu har de ju tom ett bonussystem, var 10e resa gratis. Skulle vara kul med en BC träff ombord.
 

Malu

Medlem
Barvagnen testkörs

Tydligen kör man numera med "lounge-vagn" - enligt nyhet från deras webb;

Bar- och loungevagnen med pianobar är nu påkopplad och testkörs efter att ha stått i dvala under många år. Nu skall bara elektriciteten och värmen på plats vilket förhoppningsvis blir klart till början av februari. Pianot är redan stämt och provspelat på plats och fredagarnas after work mellan Stockholm och Göteborg spås bli en succé. Konferensmöjligheter kommer att finnas i bar- och loungevagnen på förmiddagar mellan Göteborg - Stockholm medan eftermiddagarna viks för avkoppling.
 

Malu

Medlem
På söndag ska jag verkligen ta och testa det här blå tåget. Tar med mobilkameran och skriver några rader och berättar hur det är! Jag kommer resa med den södergående turen på eftermiddagen, om någon mer vill käka söndagmiddag ombord...
 
De använder 60-talsvagnar av A2 modell...bättre komfort finns inte på svenska järnvägarna:)
SJK medlemmar har 10% rabatt på biljettpriset
 
Toppen