Senaste nytt

Amex Premium/Elite uppgraderingskampanj höst 2023

Halloj,

Drar igång denna tråd då jag sitter och klurar lite över kampanjen som släpptes idag (?).

Uppgradera Classic till Premium 10,000p
Uppgradera Premium till Elite 20,000p

Vad jag vet så är det ungefär i linje med vad det varit tidigare?

Har Premium i dagsläget. Använder ej mitt Premium för tillfället då jag fått in 241 för året så flyttat all spend till MC för att få status.

Fråga 1: När brukar status från Elite komma - vet att det varit mycket strul med detta tidigare verkar dock som att Amex har löst detta på sistone?
Mitt intjäningsår för EB är 1 November - 31 Oktober och med lite medvind så kommer jag nå 25,000 status till 31 oktober. Därav min fundering att uppgradera för att dra in de 20k status man får av Elite och därmed ta mig till EBG - kan den planen funka?

Fråga 2: Hänger ihop med ovan, men är det rimligt att byta ner sig till Premium om säg 6-8 månader? Kan komma upp i 300k per år men har ändå svårt att använda 2x 241 under ett år så egentligen har jag inte behov av Elite, förutom då enligt tesen ovan.
 

intuition

Medlem
Som en liten parallell kan man notera att uppgraderingar Green->Gold och Gold->Platinum också kommit upp i dag.

De rena Amex-korten och SAS följs alltså åt som ler&långhalm. Samma datum, samma spend-villkor. Bonusarna på amex-korten är 100 000 MR resp 200 000 MR. Efter devalveringen av MR är alltså erbjudandena på SAS-korten riktigt "amazing". 100k MR växlar till knappt 3 450 SAS poäng...
 

joa

Medlem
Behåller man samma kortnummer så köp på nätet och betalningar mot Betalo kan göras mot Elite innan det fysiska kortet kommit?
Givet att man ser att Elitekortet är aktiverat i appen då.....
Iofs kanske man får ett nytt CCV så man måste få det fysiska....
 

Size

Medlem
Kör med MC premium i dagsläget och inväntar rätt läge för att skaffa Sas Amex.

Värt att skaffa premium nu för att sedan kunna uppgradera nästa kampanj till Elite? Eller bättre vänta till en framtida möjlig bättre kampanj då jag ändå inte kommer upp till spend för voucher i år?
 
Toppen