Senaste nytt

Alaska Airlines stoppar 737 MAX efter del av kabinvägg lossnat mid-flight

Jannes

Medlem
A passenger plane lost a section of its fuselage in mid-air, forcing it to make an emergency landing in the US state of Oregon on Friday.Alltså fan ändå, detta plan… Boeing, gör om gör rätt? Vi får väl vänta på utredningen, men PR-skadan är redan skedd.
 

GOTBound

Medlem


Nödlandningen skedde efter att en vindruta liksom en en del av planets nödutgång lossnat efter bara 20 minuters flygning och på 5 000 meters höjd i anslutning till problem med kabintrycket.

Planet var av modellen 737 Max 9 och ska ha levererats till flygbolaget i oktober. Alaska Airlines meddelar på lördagen att man tillfälligt väljer att låta stoppa samtliga flygningar med just den flygplansmodellen.
 

Sebbeh

Medlem
Det känns ju sådär att flyga Boeings max plan nu.
Hur som helst hemskt att vara ombord och man kan ju tycka att sånt här inte ska kunna hända med tanke på säkerhetstänket som finns.
 

mha321

Medlem
Som jag tolkar det är det alltså *inte*, till skillnad från expressens artikel, nödutgången som gått.

Istället är det en hel sidopanel som gått där man som flygbolag *kan välja* att ha en extra nödutgång, vilket Alaska inte valt. Varför väljer man en extra nödutgång? Jo såklart för att packa in fler pax i förlängda modellerna av planet. Där 9an är någonstans på vägen mellan de gamla 737orna och de mest förlängda modellerna, och därför blir den valbar.

Är det alltså återigen en av de anpassningar man behövde göra för att kunna bygga vidare på gamla 737 istället för att bygga nytt som skitit sig, som med mcas?

Disclaimer: så klart på inget sätt en flygplansingenjör så det handlar om vild spekulation, men det är ju det man har internet forum till. Och det är inte helt utan att vissa tecken åtminstone orkar lite åt det hållet...
 

infosky

Medlem
Finns bilder och mer info här:


GDIyy6XbQAA6AMt
 
Toppen