Mat
Conrad Rangali satsar mycket på mat och det märks på kvaliten. Ett tiotal restauranger med olika inriktning, eller nja - hummer finns nog på alla
Den mest spektakulära är väl Ithaa som ligger under vattnet. Vi testade inte denna då det känns lite som en dyr turistattraktion, daglig snorkling får räcka.
Förutom restaurangerna har de några extra tillställningar som återkommer på specifika dagar, vecka efter vecka. End del av dessa är väldigt populära och behöver förbokas någon vecka innan ankomst för att vara säker. Vi hade förbokat middagar till hälften av kvällarna och åt på Rangali Bar de resterande middagarna. Tror inte vi gjorde mer än två eller tre luncher då det var lite svårt att hinna med (återkommer om detta i senare inlägg).
Gemensamt med alla restauranger är att menyerna är på (uppkopplade) surfplattor. Det är bra för om något är tillfälligt slut för dagen så finns det inte heller med på menyn.
Dags att beställa!
Frukost Atoll Market
Frukosten på den stora ön är i form av buffe. Här finns det mesta och lite till. Asiatiskt, bröd, flingor, frukter, smoothiestation, äggstation, våfflor och pannkakor, glass - you name it. Självklart finns rose-bubbel också!
Frukost Vilu
Denna frukost på lilla ön är a'la carte plus en mindre buffe med bakverk, youghurt, flingor och lite annat kallt. Självklart rose-bubbel här också!
Sunset Grill
Ett hus på vattnet med kök/grill i mitten och bord runtomkring på små avsatser ovanpå vattnet. Catch of the day är deras grej, grillad fisk!
Maldivian Night (måndagar)
Detta var nog den största överraskningen. Hade inga jätteförväntningar utan trodde nog att det var lite av ett turistjippo men vi blev positivt överraskade.
Det är alltså lokalbefolkning som kommer hit en gång i veckan med mat "hemifrån". En massa currys, en grillstation och ett rejält efterrättsbord. Gott!
Dryck intages i kokosnötskal.
Beef curry, chicken curry, fish curry, veg curry... Curry nam nam!
Grillad tonfisk, nom nom.
Beach BBQ (onsdagar)
På onsdagar dukas det upp en rejäl grillbuffe på stranden på lill-ön. Fokus är på kött men det finns också räkor och hummer! Free flow av öl och vin.
Bygger hamburgare efter önskemål.
Efterrättsbord inklusive glass.
Vilu
A'la carte med fokus på medelhavet. Vi åt en femrätters avsmakningsmeny där man fick välja en flaska vin till. Det här tyckte vi var det godaste av våra middagar.
Lobster & Champagne (lördagar)
Liknar också BBQ:n och dukas upp på stranden. Skillnaden är att fokus är på hummer och skaldjur, samt att det är free flow av Champagne. CR samarbetar med Ruinart och vi fick en fin historielektion av servitören.
Denna kväll åt vi ihop med ett par från England som vi träffat tidigare och hängt med i princip varje kväll på Rangali Bar. Eftersom en av dem var jubilar kom personalen med en lite finare flaska rose
Eftersom vi hade fullt upp med sällskapet glömde vi av fotograferingen nästan helt. Många humrar slank ner i alla fall! Apropå hummer - det går åt ett antal varje dag och tanken hålls välfylld.
Rangali Bar
Här serveras det mesta. Det är mer eller mindre samma meny som används för room service.
Nästa: Dryck