Senaste nytt

SAS piloter i strejk?

Ground staff og FAs (de nu er lockout-ede), er åbenbart stærkt uenige om piloterne. Set idag på dr.dk

Kabinepersonale klemt i pilotkonflikt: 'Vi bakker op om piloterne'
650 kabineansatte fra SAS blev ved midnat lockoutet i den konflikt, der er gået ind i sin anden uge.
Lockouten betyder, at kabinepersonalet ikke må møde på arbejde, og de får derfor hverken løn eller mulighed for at holde ferie, mens lockouten står på. Selvom lockouten bunder i en konflikt mellem SAS og selskabets piloter, møder piloterne støtte fra kabinepersonalet. - Vi bakker op om piloterne og forstår præcis den kamp, de står i lige nu, siger Christa Ceré, der er formand for kabinepersonalets fagforening, CAU: Kabinepersonalet i København selv i en situation, der vækker forståelse for piloternes strejke: Vi har 1. juli fået opsagt 320 kollegaer på kabinepersonalet. Så vi forstår godt, hvad det er, det handler om, og det bakker vi selvfølgelig op om.

Totalt nonsens "stöd". Folk är så verklighetsfrånvända 2022 att ingenting biter. Om en meteorit a la Deep Impact var på väg hit så skulle en stor del av befolkningen fortfarande hålla på att klaga på deras rättigheter som en typ av kamp mot de hemska godsherrarna. Strejkrätten är väldigt viktig men den ska ju användas av rätt anledningar och på rätt sätt. Nu används den som ren utpressning. Såklart inser nog en hel del av piloterna att detta är idioti och vansinne när det gäller ett bolag som blöder så oerhört men facket har väl övertygat dem att de kan "vinna". Fackförbund är oftast väldigt bra men detta är bland det sjukare i avdelning "strejkrätt" för den "svenska modellen".
 

JacobGBG

Medlem
Det är tveksamt om EBG kommer innebära *A-gold så länge till när det ska skäras kostnader. Skulle tippa på att det i framtiden bara kommer finnas kvar på Diamond.

Men då har du kvar ditt livstidsguld iaf!

Det där påståendet låter överdrivet. Det finns långt värre syndare inom *A om vad som ger Gold i Alliansen. Aegean är skolexemplet och dom har varit på den nivån i 10+ år.

TPG håller inte ens EB i topp 10 om vilka som lättast ger *A Gold.
 
Last edited:

palmen

Moderator

maswan

Medlem
Knappast. De behöver knappast skuldsätta sig mer, och de behöver bara se till att flyga kunderna de har så får de sina inkomster. De behöver inte heller fylla fler lounger, klogga igen fast track eller fylla telefonköerna med guldkunder.


Dessutom är det väldigt få affärsresenärer ute nu. Det är de man vill locka med lojalitetsprogrammen.

Det är rätt glest och härligt i loungen på Arlanda idag, för oss som har SAS-flyg utförda av Xfly etc.
 

igelkotten

Medlem
Det där påståendet låter överdrivet. Det finns långt värre syndare inom *A om vad som ger Gold i Alliansen. Aegean är skolexemplet och dom har varit på den nivån i 10+ år.

TPG håller inte ens EB i topp 10 om vilka som lättast ger *A Gold.

Jag har både Aegean Gold och SAS Gold. SAS Gold är utan tvekan, med god marginal, den enklare av de två. Jag behöver 2 kreditkort och sedan lägga vissa, inte alla, av mina vanliga resor för att besöka Sverige då och då från UK med SAS så når jag upp till gold.
 
Toppen