Senaste nytt

Tjänstebilstråden

Torsi

Medlem
Vill du också betala för en hel återförsäljarorganisation och marknadsföring? Där man förväntas pruta för att få det bästa priset. Bättre då att boka en provkörning online, testa i lugn och ro och sen beställa på nätet. Ungefär som Polestar nu också fungerar även ifall testare har tyckt att den är ungefär 100 tkr för dyr.

är det tesla communityn som tycker att den är 100k för dyr?
 

bachelor

Medlem
Hade skrivit en lång rant igår som jag inte orkade posta till slut, men nu kommer en kortare version. Bilförsäljare är morgondagens elektronikförsäljare.

För 30 år sen fanns det folk som satt med kunskaper där du skulle köpa tv, ljudsystem mm. Man var kanske villig att betala lite extra för deras kunskap som var svår att nå annars. När nätet kom kan man jämföra varje megapixel, man har 200 vänner som har antingen samsung eller Iphone, man har sett 20 olika streamingsystem mm mm. Man vill på sin höjd gå in i affären för att se att bilden ärok på tv eller för att höra att ljudet är ok i systemet. Parallellt med detta eller pga detta har elektroniksäljarna tappat sin status, vilket gör att vad som igår var en ljudnörd som levde för diskanten numera är en fjunig fjortis som vill ha lite extra bonus genom smörande, semi-lögner mm.

Morgondagens bilförsäljare är likadana, dagens och morgondagens köpare gör sin research innan och kommer mer förberedd till bilhallen. De förväntar sig också säljknep. Ser jag till mig själv har jag senaste 4 firmabilarna inte diskuterat nånting annat än pris och finansiering med säljaren, och de få försök till diskussion har bara avslöjat säljarens okunskap kring marknaden och nedvärderat min kunskap kring bilar och konkurrenter.

Tror framtiden mer handlar om att lämna in leg/kreditkort i automat och lösa ut en bil som du kan provköra x antal timmar. Sen är den tekniken inte här imorgon, men tanken att en person ska kunna snacka in mig på en affär som kostar en årslön är extremt överdriven. Och då är jag ändå själv säljare...

Bilsäljare borde döpas om till bilkonsult eller liknande, och ha rollen av att mer hjälpa med att förklara skillnader i utrustning, räkna på pris mm.
 

Torsi

Medlem
Sådär säger dem om många yrken men det slutar alltid med att de är kvar. Kommer säkert hitta nya sätt att jobba på nuförtiden är visningar av bilar genom telefonmöte...
inte lockande alls
 
Vill du också betala för en hel återförsäljarorganisation och marknadsföring? Där man förväntas pruta för att få det bästa priset. Bättre då att boka en provkörning online, testa i lugn och ro och sen beställa på nätet. Ungefär som Polestar nu också fungerar även ifall testare har tyckt att den är ungefär 100 tkr för dyr.
Istället för traditionell marknadsföring så får vi nu istället luddig influencers-marknadsföring. I bästa fall så är inlägg och videos märkta att det är reklam, i värsta fall så är det förtäckt reklam i stora communities (eller till och med små nischade forum), då positiva inlägg får betydligt större påverkan om någon man anser vara en vän/bekant skriver det.

Oavsett marknadsföringskanal, var så säker på att det är kunden som i slutändan betalar för den.
 

mha321

Medlem
Oavsett marknadsföringskanal, var så säker på att det är kunden som i slutändan betalar för den.
Ja, så är det självklart. Jag förvånas alltid över de som inte inser att så är fallet. Vem annars skulle betala för den? Lite som klagomålen på att "företagen lägger bara vidare avgiften/skatten till kunden" i diverse lägen -- ja, det är väl självklart, annars gå ju ekonomin inte ihop. Alla utgifter företaget har måste ju täckas av intäkter från... kunderna.

Är det billigare med "influencer-marketing" än traditionellt? Tveksamt. Är det mer effektivt till samma pris? Antagligen fram tills dess att "alla" gör det, sedan har marknaden en tendens att jämna ut det.
 

FL07

Medlem
Utdöende yrken hit och dit...

Personligen uppskattar jag att ha en fysisk, personlig bilförsäljare och en återförsäljare med en bilhall. En personlig kontakt om något går snett. Att jämföra TV och ljudsystem med en bil är i min värld befängt. Jämför något i samma prisklass i så fall.
 

FL07

Medlem
Två av fördelarna med Tesla är att man slipper fundera på priset och att man slipper konventionella bilförsäljare. Skulle rekommendera att den som vill veta mer innan köp vänder sig till den gigantiska community av användare som finns. Vi vet vanligtvis betydligt mer än "produktspecialisterna" som finns i butikerna. ;)
Skall man ursäkta nonchalanta säljare från märket? Jag tycker ni "ursäktar" er för mycket. Oavsett hur bra Tesla än må vara. Bilarna är inte gratis, direkt...
 
Toppen