J
Jönsson
Guest
Kineserna har ju faktiskt rätt i att te är den bästa drycken till dim sum. Helst ett svindyrt Pu-erh.MTheC skrev:Besök i Taiwan (för recension av den trevliga resan dit, sehär) där även ett besök på trestjärniga Le Palais pressades in på schemat. Ska erkänna att jag var lite tveksam inför det men verkade ganska överkomligt prissatt så tyckte det var värt det. Det fanns ett gäng olika avsmakningsmenyer men hade efter viss research landat i att det var bäst att köra a la carte.Vi testade ett antal dim sum samt några varmrätter och sen några efterrätterVisa bifogad bild 89728Visa bifogad bild 89729Visa bifogad bild 89730Visa bifogad bild 89731Visa bifogad bild 89732Visa bifogad bild 89733Visa bifogad bild 89734Visa bifogad bild 89735Maten höll genomgående hög kvalitet och servicen var också på tårna. Vinlistan var ganska trist, stort fokus på Italien och röda viner vilket kändes något underligt med tanke på maten som serveras och klimatet. Snackade lite med personalen där och de sa att det var svårt att få folk lokalt att dricka annat än rött från Frankrike och Italien så det reflekterades i vinlistan. Vi valde bort vin och drack istället lokalt te.Totalt så är det inte alls en upplevelse i stil med Frantzén, French Laundry eller Eleven Madison Park men tycker att det stod sig bra mot trestjärniga i t ex Frankrike. Om man tar in priset i det så är det på gränsen till ett fynd, vi hamnade på en nota på ca 1200 SEK för 2 personer. Vi beställde även lite för mycket mat (missade att fota en ytterligare huvudrätt) så hade kunnat ta in en huvudrätt mindre och personalen påpekade lite försiktigt att vi nog inte behövde så mycket mat.Klicka för att utvidga...
Serverades det direkt på tallrikar? En och en eller allt tillsammans?