Hehe, god...Har haft denna Ruinart 2006 liggandes ett tag - fråga till expertisen: vad kan man förvänta sig den?
Låt den ligga några år tillHar haft denna Ruinart 2006 liggandes ett tag - fråga till expertisen: vad kan man förvänta sig av den?
Nej, njut nu...Låt den ligga några år till
Kanke blir banlyst nu... Men jag är inte överdrivet imponerad av varken Krug eller Dompa. Har provat Krug Grand Cuveé 2 gånger och den "just don´t do it for me" (speciellt med tanke på prislappen)... Det finns ett tråkigt skimmer över Dompa och att dom producerar mer om det finns efterfrågan. För mig är det stickistäv med mystiken kring champagne. För pengarna vi pratar om för Dompa och Krug tycker jag att det finns roligare champagner.Det är en riktigt trevlig avbytare, gillar den skarpt! Kul med något lite udda..! Uppskattar det. Krug och Dom i all ära, men men...
Låt den ligga några år till
Nej, njut nu...
Kanke blir banlyst nu... Men jag är inte överdrivet imponerad av varken Krug eller Dompa. Har provat Krug Grand Cuveé 2 gånger och den "just don´t do it for me" (speciellt med tanke på prislappen)... Det finns ett tråkigt skimmer över Dompa och att dom producerar mer om det finns efterfrågan. För mig är det stickistäv med mystiken kring champagne. För pengarna vi pratar om för Dompa och Krug tycker jag att det finns roligare champagner.
Nougat eller nötighet kan vara från jästfällningen men kan också vara en sekundär arom som kommer med mognaden . Nötighet kan också komma av fatlagring. Just nougat för mig hittar jag i mogna champagner som är sent degogerade. (Legat länge på jästfällningen).Mina allra bästa champagneupplevelser har det gemensamt att nougattonerna i skumpan varit tydliga. Men jag kan inte nog för att veta hur jag får tag på champagner med denna karaktär.
Fråga: Om jag vill ha så mycket NOUGAT som möjligt i doft och smak på skumpan, hur bär jag mig åt? Antar att man köper lämpliga cuvéer och lagrar rätt länge. (Ja jag vet det finns en tråd om Nutella på frukostbordet. Dylika skämt undanbedes. Kul men nu går vi vidare.) Nåt hus att titta efter? Nån druva som det ska vara mycket av?
Tack tack för tips.
Bråka gärna sinsemellan så ska jag sedan (på lite sikt kanske) försöka lösa konflikten genom att säga vilken flaska som föll mig bäst i smaken.