palmen
Moderator
Vi var lite sena idag, tydligen problem med toaletterna som de försökt laga. Väl ombord hälsas vi välkomna vid dörr 1L och gör vänstersvängen. Jag på 3A och brorsan på 3D, perfekta platser för att snacka med varandra även om första raden varit optimal.
Totalt 7 pers i First och det andra mittsätet förblir tomt.
Champagne (Taittinger 2007 Brut Millesime) erbjuds ombord idag, trodde det skulle finnas en till sort. Smakar bra, även om man inte är en champagnekännare. Även nötter serveras innan takeoff och påfyllning av dricka. Vi taxar ut ca 40 minuter sent innan vi lyfter mot Chicago.
Vårt crew är riktigt grymt, en som serverar i First och en annan i köket. Direkt så släpper den tyska fasaden och det blir en familjär stämning där vi får allt vi ber om utan några konstigheter.
Vi tar in alla förrätter, caviaren är god och om vi hörde korrekt var den italiensk. Exakt samma meny som @Voyageur hade ombord. Som varmrätt valde vi båda Tenderloin med spicy potatismos. Köttet är som vanligt genomstekt men ändå gott och saftigt, potatismoset var dock grymt bra.
Vi bestämde oss dessutom för att köra vinprovning på alla vita viner där vinnaren blev 2014 Forster Ungeheuer Riesling GG - Grosses Gewächs, Weingut Mosbacher, Deutschland. Ni som kan vin kan säkert fylla i mer om detta, jag konstaterade bara att det var godast och väldigt friskt i smaken.
Efter maten är det dags för vila efter att först ha bytt om till pyjamas. Jag somnar relativt enkelt lyssnandes till musik i hörlurarna. Tydligen somnade jag med vinet i ett fast tag med båda händerna vilandes på magen. Enligt brorsan sov jag så ca 30 minuter innan ena flygvärdinnan lossade mina händer och tog bort glaset medan jag sov. Rätt strongt ändå att sova 30 minuter med vin i handen utan att spilla. Övriga som såg detta måste ha fått sig ett skratt, tror dock bara crew och brorsan noterade det för de andra hade lagt sig innan.
Ca 90min innan landning beställer vi in mat från snack menyn, jag tar chark tallrik och brorsan testar burgaren som dock var lite torr. Det var slut på champagne glas så vi fick dricka det sista i vinglas istället. Trots försening från Frankfurt med ca 45 minuter landar vi bara 5 minuter sent.
Immigration var 0 personer i kö och massa öppna bås, våra väskor kommer som nummer 1, 4 och 6 på bandet innan vi ens hunnit dit riktigt bra. Tyvärr är det sen bara 1 kö ut genom tullen eller vad det är, blev väntan i ca 10 minuter innan vi var igenom.
Är nu på Holiday Inn Express vid O'hare för en natt innan vintern flyger United First imorgon till San Francisco, får se hur brorsan upplever det och kul att testa på en flight längre än 2h för min del.
Bilder kommer imorgon, tar 3 minuter per bild att ladda upp.
Totalt 7 pers i First och det andra mittsätet förblir tomt.
Champagne (Taittinger 2007 Brut Millesime) erbjuds ombord idag, trodde det skulle finnas en till sort. Smakar bra, även om man inte är en champagnekännare. Även nötter serveras innan takeoff och påfyllning av dricka. Vi taxar ut ca 40 minuter sent innan vi lyfter mot Chicago.
Vårt crew är riktigt grymt, en som serverar i First och en annan i köket. Direkt så släpper den tyska fasaden och det blir en familjär stämning där vi får allt vi ber om utan några konstigheter.
Vi tar in alla förrätter, caviaren är god och om vi hörde korrekt var den italiensk. Exakt samma meny som @Voyageur hade ombord. Som varmrätt valde vi båda Tenderloin med spicy potatismos. Köttet är som vanligt genomstekt men ändå gott och saftigt, potatismoset var dock grymt bra.
Vi bestämde oss dessutom för att köra vinprovning på alla vita viner där vinnaren blev 2014 Forster Ungeheuer Riesling GG - Grosses Gewächs, Weingut Mosbacher, Deutschland. Ni som kan vin kan säkert fylla i mer om detta, jag konstaterade bara att det var godast och väldigt friskt i smaken.
Efter maten är det dags för vila efter att först ha bytt om till pyjamas. Jag somnar relativt enkelt lyssnandes till musik i hörlurarna. Tydligen somnade jag med vinet i ett fast tag med båda händerna vilandes på magen. Enligt brorsan sov jag så ca 30 minuter innan ena flygvärdinnan lossade mina händer och tog bort glaset medan jag sov. Rätt strongt ändå att sova 30 minuter med vin i handen utan att spilla. Övriga som såg detta måste ha fått sig ett skratt, tror dock bara crew och brorsan noterade det för de andra hade lagt sig innan.
Ca 90min innan landning beställer vi in mat från snack menyn, jag tar chark tallrik och brorsan testar burgaren som dock var lite torr. Det var slut på champagne glas så vi fick dricka det sista i vinglas istället. Trots försening från Frankfurt med ca 45 minuter landar vi bara 5 minuter sent.
Immigration var 0 personer i kö och massa öppna bås, våra väskor kommer som nummer 1, 4 och 6 på bandet innan vi ens hunnit dit riktigt bra. Tyvärr är det sen bara 1 kö ut genom tullen eller vad det är, blev väntan i ca 10 minuter innan vi var igenom.
Är nu på Holiday Inn Express vid O'hare för en natt innan vintern flyger United First imorgon till San Francisco, får se hur brorsan upplever det och kul att testa på en flight längre än 2h för min del.
Bilder kommer imorgon, tar 3 minuter per bild att ladda upp.