Senaste nytt

Sikta mot stjärnorna - Använder du Guide Michelin när du planerar dina resor?

Först OT, snabbsvar och några illa valda snabbkombinationer gör att ett helt inlägg försvinner...

I alla fall, jag har ju glömt skriva några rader om mina eskapader i London förra helgen. Hela helgen bjöd på underbart väder, och vi spräckte en länge magisk gräns för mat&dryck under en helg...

Fredagen bjöd på en sen middag på Dinner by Heston, kl 21. Trots att det inte var jättelänge sen jag var där, så var det lika gott denna gång. Förra gången blev det en meat fruit till förrätt, och samma denna gång. Trots att överraskningsmomentet var borta så var det lika gott denna gång. Som varmrätt så delade vi på en "Bone in Rib" vilket också var riktigt bra, men jag håller nog deras Ribeye högre. Precis som förra gången så avslutades måltiden med en Tipsy Cake, grymt mäktig och syndigt god efterrätt.

Lördagslunchen skulle intagas i förorten Maidenhead, närmare bestämt på The Fat Duck. Innan vi började äta så fick vi en rundvandring i det minimala köket, vilket alltid är uppskattat. Jag skall inte tråka ut er med en beskrivning av de 14 rätterna. Smakerna var underbara, finessen top notch och servicen oklanderlig. Dock, mitt sällskap hade varit på The Fat Duck för drygt ett år sedan, och menyn var i princip samma nu som då. Jag har även fått den förklarad för mig. Detta gjorde att överraskningsmomentet var borta och vi nickade igenkännande när varje rätt bars in. Till skillnad från Dinner så gjorde det faktiskt något att inte bli överraskad. Vinerna var fina, blev en flaska champagne och en Sine Qua Non Raven (att de var goda är inte konstigt då de stod för 2/3 av notan...).

Som avslutande reflektion så är The Fat Duck en stor upplevelse, men jag håller Dinner som bättre rent matmässigt (vilket också återspeglar sig i deras placering på San Pelligrinos lista). Jag känner att jag har gjort Ankan nu, medan jag gärna återvänder till Dinner om och om igen.

Om knappt en vecka blir det El Club Allard i Madrid, skall bli spännande (samt Teatriz).
 
Jag åker till Dinner by Heston i morgon. Blir bara lunch för jag måste åka tillbaka med kvällsflyget. Chef's table blev det i alla fall.
 
Håller med Jonas C om Tim Ho Wan i Singapore. Mycket bra Dim Sum-ställe! I synnerhet deras Pork Buns som är smått magiska. Faktum är att jag tog med mig tre stycken därifrån som jag sedan åt i Kris-loungen!

IMG_8899.jpg

För de som är i Kuala Lumpur och gillar Dim Sum kan jag varmt rekommendera Li Yen på Ritz Carlton. Skulle nog säga att det både stil och smakmässigt (klassiskt Hong Kong-kantonesiskt) är mycket likt Tim Ho Wan.
 
Vad gäller "Michelin"-stjärnor så tycker jag så klart att stjärnor kan ge en viss fingervisning om hur bra en restaurang är, men samtidigt så har ju inte Michelin-guiden etc så bra koll att den kan följa en restaurangs upp- och nedgång. Jag skulle t.ex säga att en 12 månader gammal recension/utvärdering kan för vissa restauranger vara helt inaktuella.

I Stockholm är det rätt tydligt att toppskiktet av restauranger går lite upp och ner.
 
Toppen