Senaste nytt

Weekend i Chicago

Linmet

Medlem
Lyckades boka en weekendresa till Chicago genom en julkalendererbjudande! Vi flyger med SAS, tre styck medelålders (40) kränkta vita män och resan sträcker sig från fredag kväll till måndag kväll.

Höjdpunkten är en hockeymatch på söndagen - vi har biljetter till ett fullsatt United Center för att se en match mot Red Wings. Vi anländer dock redan på fredagen och har ännu inte fyllt vår lördag med planer.

Vårt boende är centralt beläget nära Millennium Park. Jag undrar om det är smidigt/säkert att använda sig av kollektivtrafiken, specifikt 'Blue Line', för att ta sig runt i staden / från flygplatsen?

Jag skulle verkligen uppskatta några förslag på aktiviteter och ställen att äta på. Eftersom vi alla är före detta pokerspelare från pokerboomen 2005-2009 (nu lite äldre och visare), skulle ett besök på ett casino där poker erbjuds vara ett roligt inslag. Vi är också intresserade av andra sportaktiviteter, samt njuter av god mat och öl – gärna på ställen med fin utsikt!

Vi överväger också att hyra en bil, kanske för lördagen, även om vi inte har bokat någon än. Det skulle vara kul att höra era tankar och förslag om detta! (Kört i många andra amerikanska städer tidigare, NY, LA, SFO, MIA)

Tack på förhand för alla tips och råd!
 

Sir Lemon

Medlem
Tipsar som alltid gärna om Chicago efter att ha jobbat där ett antal år.

Åk upp till Andersonville och i närheten därav är på Tre Kronor på Foster Avenue.

Vandra runt lite på Michigan Avenue och shoppa kläder och skor som kostats 3x priset hemma.

Besök gärna journalisternas Billy Goat Tavern Hamburgeria och efter en promenad ta en tur på kvällen upp i Hancock Building och avnjut en god drink med utsikt över hela Chicago.

Se till att åka Business ut från Ohare med Star Alliance så ni kan avsluta på United Polaris lounge före avfärd.
 

mha321

Medlem
Blue line är definitivt ett bra alternativ när du ska Downtown. Kan vara några kufar på den ibland men ingen fara. Red line är väl den som har lite större risk för obehagliga upplevelser i min erfarenhet. Inte farliga men inte så trevliga.

@Sir Lemon var det länge sedan du var tillbaka? Baren i Hancock har klappat igen. Eller har det öppnat någon ny?
 

Sir Lemon

Medlem
Blue line är definitivt ett bra alternativ när du ska Downtown. Kan vara några kufar på den ibland men ingen fara. Red line är väl den som har lite större risk för obehagliga upplevelser i min erfarenhet. Inte farliga men inte så trevliga.

@Sir Lemon var det länge sedan du var tillbaka? Baren i Hancock har klappat igen. Eller har det öppnat någon ny?
4 år sen sist tyvärr. ;(
 

ARN01

Medlem
På så kort tid finns det ingen anledning att hyra bil. Vet i ärlighetens namn inte om det skulle vara något av värde att se i Illinois med omnejd öht förutom Chicago. Uber och tunnelbana fungerar utmärkt för Chicago i sig.
Även fast man inte är arkitekturintresserad är en båttur på Chicago River värd att ta tycker jag. Finns ju överlag underbara byggnader i överflöd om man går igång på det. Är själv ganska svag för det och det är något att bara promenera omkring bland dem. Broarna och floden gör sitt till också. Har basebollen hunnit börja och det är hyfsat väder kan det vara värt att kolla om det passar. Cubs och Wrigley Field är ju svårt att slå gällande historia. Skall även vara bra drag i området innan. Man behöver ju knappast stanna hela matchen…
Sedan är alla turistställen helt ok. Navy Pier kan man hoppa men water front och hela gamla världsutställningsområdet, Millenium Park, fontänen etc är värt att döda nån timme på om vädret är ok.
Mat och poker har jag för dålig koll på men åtminstone mat borde ju inte vara några problem med lite research.
Tycker Chicago är sjukt underskattat som besöksmål och förtjänar bättre rykte/mer uppmärksamhet. Trist att SAS antagligen inte kommer att ha någon linje alls dit framåt…
 
Pizza på Uno är gymt gott (och mättande). Ed Debevic's är en annan favorit med uppklädd/utklädd snorkig personal som garanterar en rolig middag på klassisk Diner.
 

LPC123

Medlem
Chicago vår favvo stad :) Om man gillar skaldjur och fisk är Shaws crabhouse trevligt och som @Sir Lemon skrev så är en burgare på Billy Goat en upplevelse :) vet inte vilken tid på året ni reser men en Baseball match är ju en trevlig happening att gå på. Om det är vår/sommar är en drink eller bira på London house takterass ett trevligt stop.
Njut av Chicago
 
Toppen