Senaste nytt

Berglund

Medlem
På adressen:
Herengracht 542-556, Amsterdam 1017 CG, Netherlands
Länk till karta här:
WaldorfAstoriaAmsterdam - Google Search
döljer sig egentligen sex hus som efter renoveringen 2013-2014 (någonstans däromkring) slogs ihop till ett sammanhängande hotell, Waldorf Astoria Amsterdam.
Hotellets egen webbsida här:
Waldorf Astoria Amsterdam Luxury Hotel and Spa

Jag lånar en inlänkad bild från Flickr nedan:
14267049909_0b84bb632a_c.jpg


och här en bild från OZ architect:
OZ-waldorf-astoria-hotel-amsterdam-02.jpg

Notera de två trapporna! Förr i tiden, på de gamla köpmännens tid, beskattades husen i Amsterdam baserat på bland annat antal fönster, antal trappor och deras storlekar. Att ha en dubbeltrappa som den här, renderade högre skatt.

Entrén ser kanske inte särskilt mycket ut för världen, framför allt inte för att hotell i den övre skalan. men skenet bedrar. På insidan öppnar sig ljusa fina miljöer, vackra trappor och korridorer med bibehållna utsmyckningar från när de sex numera sammanfogade husen byggdes.

Inne i rummen kan ett typiskt standardrum se ut ungefär såhär och jag lånar bilden från Hilton själva:
Waldorf-Astoria-Amsterdam-photos-Exterior.JPEG

Hotellet har 93 rum och ju högre upp i husen som rummet ligger, desto fler begränsningar fanns det vid renoveringen. De rummen som ligger högst upp i husen är kända för att vara "quirky" med flera mycket udda och speciella lösningar. Det här gör också att det finns väldigt många olika rum här och man kan bo på hotellet många gånger innan man har sett alla olika typer och varianter på rum. Det sägs till och med att ingenstans i hela huset finns det två likadana gästrum! Det skapar absolut en intressant variation och definitivt någonting att komma tillbaka till.

Husen byggdes från början, på 1600-1700-talet, som familjebostäder för rika holländska köpmän. Flera av dem har nyligen använts som banklokal och sedan fem-sex år är de sammanfogade till ett hotell.

Utan att för den sakens skull försöka ge mig på någon sorts ranking eller systematik vad gäller lyxhotell vill jag nog ändå kalla stilen för "modernt, lyxigt och sobert". Hotellet ligger nära torget "Rembrandtplein" men något hundratal meters avstånd gör ändå att folklivet där inte når hotellet som istället har en innergård med en trädgård som enligt hotellet själva är UNESCO världsarvsskyddad. Själv hittar jag att Herengracht och kanalsystemet i Amsterdam är skyddat men inte att just hotellet trädgård skulle vara det. Hur det nu än är med den saken, är trädgården en fantastisk oas och en förstklassig tillflyktsort.
12th-image-home-page.jpg

På grund av UNESCOs världsarvsskydd, igen enligt hotellet själva, får de inte servera någonting ute i trädgården. Däremot följer din servitör gärna med dig fram till ytterdörren i souterängbyggnaden, som leder ut mot trädgården, de till och med öppnar dörren för dig, med den mat eller dryck som du nu har beställt. Vid den öppnade dörren, låter servitören dig ta din mat och dryck och själv bära ut i själva trädgården för att du själv ska kunna konsumera detta i lugn och ro i denna underbara miljö. Då har inte själva serveringen ägt rum ute i trädgården och hotellet har levt upp till de regler som ställs på dem.

I souterängplanet finns också hotellet förstklassiga spa.
Direktlänk till spa:et här:
Guerlain Luxury Spa - Waldorf Astoria Amsterdam – Spa Treatments
Är man intresserad av en behandling rekommenderas att boka minst någon vecka i förväg före ankomst. På standardbehandlingar, såsom exempelvis massage, får Hilton Diamonds 30 minuters extra behandling vid köp av en 60 minutersbehandling.

Via spa-avdelningen kommer man också åt hotellet egen pool, ång- och torrbastu samt tillhörande dam- och herromklädningsrum.
ohw-transforming-experiences-guerlain-spa.jpg

Poolen är ganska liten, ungefär 41 kvadratmeter totalt, vilket gör det svårt att simma några längre distanser i. Men anläggningen är trevlig men små vattenflaskor och fina handdukar runt om i anläggningen gör det vistelsen till en härlig upplevelse. Poolen och bastun är gratis för hotellet gäster och är väl värt ett besök!

Hotellet erbjuder även "Afternoon tea" mellan klockan 15:00 och 17:00 med ett överdådigt utbud av kakor, bakverk och - förstås - te. Är man på eller vid hotellet vid den här tidpunkten rekommenderas Afternoon tea starkt! En väldigt trevlig upplevelse, med hög servicegrad och goda kakor och bakverk.

Hotellet har också en Michelinbelönad restaurant, Spectrum, men den hålls tyvärr stängd under coronakrisen.

New York Times skrev 2014 att hotellet sätter en ny standard för Europeiska hotell:
In Amsterdam, a New Waldorf-Astoria Hotel Raises the Bar
och jag är i någon mån beredd att hålla med. Det här är absolut i Europeisk toppklass trots att artikeln är mer än en handfull år gammal.

Genomgående håller hotellet en väldigt hög standard och bemanning. Det är sällan eller aldrig långt till någon uniformerad personal och alla är väldigt hjälpsamma, stolta över byggnaden och brinner verkligen för att göra kunden nöjd!

Ska du till Amsterdam och har 95 000 Hiltonpoäng eller €400-€800 Euro att spendera på en hotellnatt - då väljer du att bo här! Har du ingen resa planerad till Amsterdam? Då bokar du in en idag och bokar samtidigt in dig på Waldorf Astoria Amsterdam. Det är så pass bra att hotellet i sig blir en destination och en anledning så god som någon att resa!
 
Last edited:

taxvalp

Medlem
Instämmer i denna rek. Bonuspoäng för att man vid incheckning får välja vilken doft det ska vara i rummet. Det definierar detaljnivån i lyxen...
 
Toppen