Senaste nytt

Var bo i Miami + tips?

mattley

Medlem
Vill du ha lugn och roll så ska du absolut inte boka South beach. Full rulle och massor av störiga inkastare och annat löst folk.
Mid eller north beach är mycket lugnare. Typ alla hotell som ligger vid havet har egen strand. Parkering är också bättre. Finns en stor lot bredvid Eden roc som inte kostar skjortan. Dock går det inte att lägga i pengar för nästa dag så du måste upp 8,30 varje dag och fylla på automaten.
Hotell i de områdena är Fontainebleau, Eden roc och något längre upp med större och billigare rum ligger Grand beach hotel. Jag har bott på allihop och de är att rekommendera.
Vill du ha ännu med privacy så är det north beach där Hollywood stjärnorna bor. Har dock aldrig bott på de hotellen men de är dyra.
 

JonW

Medlem
Vanligaste misstaget är nog att inte förstå skillnaden mellan Miami o Miami Beach. M B är ingen strand i Miami, utan en helt egen småstad utgörande av några öar 5 km öster om grannstaden Miami.
I Miami finns inga stränder, och i Miami Beach finns i princip inget stadsliv.
South Beach påminner mest om en småstad eller förort med nästan enbart låga byggnader o villaområden. Enda draget är på Ocean Drive, i övrigt är det märkligt sömnigt.
I Mid och North Beach är hotellen betydligt högre, men fortfarande finns inget stadsliv att tala om.
 

agehall

Medlem
Vanligaste misstaget är nog att inte förstå skillnaden mellan Miami o Miami Beach. M B är ingen strand i Miami, utan en helt egen småstad utgörande av några öar 5 km öster om grannstaden Miami.
Men men men... Det heter ju Miami! Då måste ju Miami Beach vara stranden... :)

Mycket bra påpekande - jag har inte ens själv reflekterat över att alla kanske inte är med på den saken.
 

Tockstew

Medlem
Vi bodde på The Plymouth i år och det var väldigt trevligt. Inte mitt i smeten men ändå gångavstånd till det mesta. Egen strandklubb dit man kunde få golfbilslift. Trevligt poolområde och mycket hjälpsam personal.
 

lilydock

Medlem
Tack för alla tips i tråden! Det var som nämnt kanske helt fel tidpunkt att dra till Miami, då hotellpriserna verkar bananas. Flighten spontanbokades dock till nästan inga pengar, så vad gör man... jo...

Lika plötsligt som flighten dök upp fanns det plötsligt ett riktigt bra pris på Doubletree Resort Hollywood beach. Snabbgoogling för prisjämförelse och efter Best rate guarantee-claim till Hilton slutar hotellnotan på sinnesjuka 6 papp för 6 nätter (för 2). Och här hade man kikat på hotell för 45...

Inser att Doubletree + Hollywood beach inte är vare sig superlyx eller hotspot, men efter input härifrån (city inte för oss att hänga i, och South beach inte för oss att bo i), tillsynes bra pool och relativt enkelt att köra och ta sig runt från,så känns det här som en ultimat kompromiss för ett första hängbesök i Miami. Och till ett oslagbart pris.

Nu återstår bara att se om SAS hinner lägga ner flighten tills det är dags...
 

STO-ARN

Medlem
För de flesta som ej känner till Miami är det nog Miami Beach (och speciellt South Miami Beach) som det associeras till.
De film- & TV-sekvenser som gjort Miami berömt.
Några punkter kring speciellt South Miami Beach:
Hela skalan från dyra lyxhotell till enklare hotell. De enklare kan vara charmiga, men också lukta mögel, pga närheten till havet. På de mindre hotellen blir det störningar i form av trafikbuller, nattklubbsliv alt störande gäster - så glöm nattsömnen - folk är där för att festa.
Var uppmärksam på de "Flashiga" restauranger som liggger på "Innegatan Ocean Drive" - I princip alla lägger på 18% i serviceavgift, så håll inne med dricksen. Annars hamnar man lätt på uppåt 40% dyrare, än i menyn...Men det är ju ett "måste" att sitta med en megastor drink på dessa serveringar och kolla det bisarra folkliv, som passerar framför ens ögon, framförallt på kvälls- & nattetid...
Dra er inte för att besöka, på måfå, de lite större hotellen på bl.a. Collins Avenue. Stora öppna innegårdar med pooler etc, i en nattklubbsmix. Ta en drink och beskåda scener som ur en spelfilm.
Ett annat "måste" är ju att bada på Miami Beach. Tänk dock på att det ibland kan vara blåsigt och ganska kallt i havet. Men likväl en del av utelivet där.
Populärt är ju att promenera alt cykla längs strandpromenaden. Ta er ner till absoluta södra delen av South Miami Beach och beskåda div fartyg, bl.a. de gigantiska kryssningsfartygen som oftast lägger ut vid sen eftermiddag.
 
Toppen