Senaste nytt

Trafikvarningstråden

Tomas E

Medlem
All tågtrafik förbi Solna är inställd sedan ett tag p.g.a. en olycka. Det innebär att varken Arlanda Express eller pendeln från centrala eller södra Stockholm till Arlanda går just nu!

”Olycka” i samband med SLs spårtrafik betyda visst städnings- och saneringsbehov, så det brukar inte bara ta några minuter eller en enstaka kvart.

SL verkar vända enstaka pendeltåg ute på linjen för att upprätthålla viss trafik. (Fick själv byta i Sollentuna nyss för vårt tåg skulle vända efter viss väntan.) Obs att SLs app f.n. är dålig på att visa inställda tåg, så trafikverket.se rekommenderas för info om tåg som faktiskt går.
SL anger att trafiken förbi Solna kom igång 15:20. Såg att Arlanda Express redan "14-sent" bort sin banner med "alla tåg inställda", vet inte om de lyckades få köra på sina spår lite före SL kom igång.
 

GOTBound

Medlem

Arlanda centralstation har evakuerats och tågstrafiken har stoppats i såväl norr- som södergående riktning. Swedavia, som driver flygplatsen, uppger att enbart tågtrafiken påverkas av händelsen.

– Den påverkar inte flygplatsen, eller flygtrafiken, i övrigt, säger Ellen Laurin, pressansvarig vid Swedavia.
 

rsimon

Medlem
Lufthansas markpersonal varslar om ny strejk 7-8 mars
Källa: Aftonbladet och SR Ekot


Även lokförarna på Deutsche Bahn varslar om strejk 7 och 8 mars.

 
Kom ihåg att tågtrafiken över Öresundsbron är avstängd i helgen.

 

Tomas E

Medlem

SK989

Medlem
Snarare p.g.a. brand väl? Rätt täta spårproblem på sträckan Stockholm-Arlanda(-Uppsala) på sistone.
Absolut, det är branden som orsakar stoppet. Det var Arlanda Express själva som använde "tekniskt fel på banan" på sin hemsida som skäl till att tågen var inställda.
 
Toppen