Senaste nytt

Tips på annat än sol och bad i Cancun

LPC123

Medlem
Hej.
Vi har en resa till Cancun lite längre fram i vinter.
Men vi har aldrig varit där innan och funderar på vad man kan hitta på förutom att sola och bada?
Det ska vi göra det också men skulle få lite tips på vad man kan göra utöver det? Finns det något kul att åka och titta på eller något annat kul som ligger i närheten?
Tacksam för er kunskap och tips.
 
Merida ligger nära - värt några dagar

”Merida is the cultural capital of the Yucatan that is rich in history with an interesting mix of Mayan and Spanish influences”

Annars kryllar det av turistfällor och tempel i krokarna. Säkert värt om man är intresserad.. men det är varmt och mycket folk:)
 

Kris

Medlem
Besökte området i somras. Finns massor att hitta på på Yucatan utöver sol och bad. Du kan läsa om vår resa här (runt episod 4) https://www.businessclass.com/forum/threads/jakten-på-corona.104269/ där du kanske kan få ett tips eller två.

Håller med Johannes ovan. Merida är mycket trevligt med både stadsliv (restauranger, marknader, kultur, museer os) och närhet till en rad historiska sights (Chichen Itza, Uxmal, Izamal, en mängd cenotes, Celuntun för flamingos osv osv). Hyr en bil eller bara en guide över dagen. Skicka PM om du vill ha kontakt till en mycket bra guide vi hade.
 

backfire

Medlem
Vi var i Playa del Carmen i maj. Vi åkte med en guide som plockade upp hos vid vår lägenhet. Turen gick först till Valladolid och sen till Ek Balam. Avslutade med bad i cenote och middag på lokal restaurang.
Rekommenderas om man inte vill hyra bil och köra själv.
 

Kris

Medlem
Får man gå in i pyramiden nu för tiden?

I slutet av 90 talet fick man det men jag reagerade på att det var skapligt trångt varmt fuktigt o klaustrofobiskt, man klättrade i en lång rad där inne, tänk om nån får panik.

Bör helt klart besökas!
Nej, man får varken gå in eller upp. Vill man klättra lär Ek Balam (nära Valladolid) vara ett bra alternativ. Besökte dock ej dessa.
 
Toppen