Senaste nytt

TAP Las Palmas -Kastrup, positiv upplevelse.

ulagun

Medlem
Flög hem från LPA förra veckan.
Har diskuterats i antal trådar hur resa bekvämt från Kanarieöarna, inte minst när vår vän @Alf var på hugget.
Som pensionärer sedan 10-tal år har det blivit (för mycket) Kanarieöar. vinterhalvåret. Fru ulagun uppskattar inte längre långa resor till t.ex Rarotonga eller Uruguay
SAS + vet vi vad som väntar, max 3 dryck i plastglas, låda med ofta lacotveganskt oidentifierbart innehåll, Seatade 1C = antal toanödiga horder som köar och för ändalykten upp under näsan på en sista halvtimmen.
Tack men nej tack!.
Prövat Brussels business som är helt OK och .5000 EB-bonus poäng om man lyckas boka x istf p klass =0. Verkar vara ett lotteri
Nu första gången med TAP executive. via LIS.
Biljettpriset lägre än SAS Plus.
LPA-LIS, timme försenade pga traffic jam LPA.
Dock business check-in, fast track, fungerande prio boarding och inte minst lounge. Loungen är inte den bästa, men bra utbud mat/dryck och stor altan ut mot plattan. Däremot klart underbemannad. Dock skönt slippa trängseln i avg. hallen

Planet en Embraer 2+2 config. Innebar seating 1c +1d..
Två cabinpersonal som pysslade oss 4 i Excecutive på bästa sätt. Kall standard måltid. goda viner och 10 årig port till kakan. Ständig påfyllning för den som önskade
( På bägge f.ighterna annonserades det att pga portugisiskt lagstiftning var servering av alkohol begränsad, fick lite SAS max 3 känsla) men visade sig att det inte gällde executive , snarare tvärtom)
Noterbart att vid boarding tog de hand om vårt handbagage. Gardin stängd hela tiden.

LIS-CPH, A320, blev stressigt, busgate och försening ingen bra kombination, missade besök trevliga loungen.
Väl ombord igen tog hand om handbggaget.. Gardinen fördragen och annonserades att economy endast fick använda bakre toaletterna.
2 rader executive och 8 pax.
Två väldigt trevliga i cabin skämde verkligen bort oss med personligt bemötande och superb service.
Fick en ementa/meny valde lombo/file som var perfekt stekt (rosa inuti) Förrätt räkor och dessert inkokta päron (nja)
Hade två rödviner att välja , paret bakom kunde inte bestämma sig. OK två glas att prova, inga problem, vilket får illustrera service nivån på denna flight.
Likaså GT´n. Ginet Sharish, god portugisiskt gin i en ovanlig miniatyrflaska. Hustrun ville ta med tomma minisen hem som minne.. Bestämt nej, byttes mot ny oöppnad.
Detalj som gladde en BC:are var kvinnan som satt på 1A direkt slängde upp av skorna och satte upp fötterna på väggen, Blev vänligt ombedd ta ner fötterna från väggen.
Efter en stund upp med fötterna igen, nu nästan upp mot taket. Nu klart bryskare "on our flights we keep our feet on the floor".
Jag njöt. Stängd gardin och inga fötter på väggen!
5.000 EB poäng vardera för denna enkelresa.
Oavsett *A och EB-poäng eller ej, kommer vi boka TAP igen till nästa Kanariebesök i november.
Funderar f.ö på att väcka liv i mitt slumrade M&M kort.
 

igelkotten

Medlem
Låter väldigt trevligt. Synd att du missade loungen i LIS (iofs inte så grym men trevligt med bemannad bar) du plockar den nästa gång! ;)

De är väldigt frikostiga på TAP intra-Europa. Flög en gång från Sverige till Lissabon med några vänner, där vi tömde hela vinreserven i business så att de slutade servera vin i ekonomi så att vi kunde få nya flaskor att fortsätta vårt pimplande. De bad så hemskt mycket om ursäkt, vilket vi tyckte var lustigt då, eftersom vi främst åkt runt i SAS Plus som bäst innan dess….
 
Toppen