Senaste nytt

Tåg Japan - tips och tricks?

Sullon

Medlem
Det mest extrema exemplet jag varit med om är under körsbärsblomningen då det under fyra dagar till Kyoto bara fanns en enda avgång, ca 05.50 under alla dagar (på ett Green Rail Pass).
 

joa

Medlem
Vi var där i Okt/Nov och åkte Shinkansen mellan Tokyo och Osaka. Bokade både dit och tillbaka en par dagar innan på en av stationerna.
Hade kunnat vänta till dagen innan och även samma dag, men då vi åndå hade boendet bokat så fanns det ingen anledning att vänta in i det sista.
Fanns hur många avgångar som helst både tvp och en dag innan. Men det kan säkert skilja beorende på public holidays mm som andra skriver.
EFtersom vi skulle tillbaka till Tokyo och bara vara några dagar i Osaka hade vi bara med "handbagage" och lämnade de stora väskorna på hotellet i Tokyo (som vi skulle bo några nätter till på)
 

johan_fbg

Medlem
Var i Japan under Golden Week förra året. Försökte planera att åka ”mot strömmen” men förbokade även platsbiljetter på samtliga avgångar. Använde mig främst av ett regionalt pass, Sanyo - San'in Area Pass, som inkluderade upp till 6 platsreservationer via nätet.

Vissa regionala pass kan vara ganska prisvärda, lite beroende på destinationer så klart.
 
Toppen