Senaste nytt

Sommarstrejk hos British Airways

Tomas E

Medlem
Även BBC har artikel om detta: British Airways Heathrow staff back summer strikes over pay - BBC News
Ska man vara lite mer utförlig så har alltså medlemmarna i två fackförbund (Unite och GMB), som jobbar för BA på Heathrow, nu röstat om huruvida de ska strejka i sommar, och resultatet blev 95% ja. De är förbannade över att den 10% lönesänkning de fick under pandemin inte har återställts för dem, samtidigt som andra personalkategorier tydligen har fått återställd lön. Facken har tackat nej till erbjudande om 10% engångs-bonusbetalning istället för återställd lön.
Datum för strejken är inte fastställd, men ska tillkännages inom kort.
Den personal som ska tas ut i strejk är 50% av BA-markpersonalen med kundkontakt på Heathrow, så bl.a. check-in-personal. BA uppges planera att sätta in annan personal där som nu andra arbetsuppgifter, så en bedömning är att en strejk leder till störningar snarare än totalt inställd flygtrafik.
 

Johanna

Medlem
Någon som vet hur det gått med det här? Åker via LHR om några dagar.
är bara hemma några dagar och kommer behöva saker i bagaget.

hur är det på LHR annars när det gäller bagage? Funkar der normalt?
 

AABack2ARN

Medlem
Läser man på FlyerTalk verkar det vara fortsatt väldigt rörigt hos BA och på LHR, men tror inte det är aktuellt med någon strejk de närmaste dagarna. Om jag förstår saken rätt måste facket ge två veckors förvarning och detta har ännu inte skett.

Den 12/7 (tror jag det var) kommer dessutom man byta terminal för ett ganska stort antal flyg. Många BA-flyg som idag går från T3 skall till T5 och därmed flyttar en del flyg (däribland American Airlines) till T3. Kan ju bli lite rörigt första dagarna efter en sådan flytt men borde syfta till att skapa bättre förutsättningar framåt
 
Toppen