Senaste nytt

SAS piloter i strejk?

Tomas E

Medlem
Strejken har varit igång i över tre timmar, och så vitt jag kan se har Svensk pilotförening märkligt nog inte lagt upp någon info på FB eller Twitter (de verkar ju inte använda sin webbplats för att kommunicera).
Svensk Pilotförening - Startpagina
https://twitter.com/svenskpilot
Så de har hittills inte valt att återpublicera sina omdömeslösa personpåhopp på SAS-ledningen? Eller kommunicerar de via andra kanaler?
 

Link

Medlem
Tomas E, post: 994622, member: 30878"]Strejken har varit igång i över tre timmar, och så vitt jag kan se har Svensk pilotförening märkligt nog inte lagt upp någon info på FB eller Twitter (de verkar ju inte använda sin webbplats för att kommunicera).
Svensk Pilotförening - Startpagina
https://twitter.com/svenskpilot
Så de har hittills inte valt att återpublicera sina omdömeslösa personpåhopp på SAS-ledningen? Eller kommunicerar de via andra kanaler?

Stackarna ligger nog på stranden och tar igen sig, de har ju suttit på möte i flera timmar. Nu ska vi ladda batterierna, äta gott och njuta av lite extra ledighet. Sen tar vi nya tag i slutet av veckan.
 

v00peter

Medlem
Flög med familjen från Göteborg till Split i torsdags morse och kom tillbaks precis innan kl 12 idag. Har varit spännande dagar med både risk för att ut- och hemresa skulle ställas in på grund av strejken. Nu gick det bra med tanke på att strejken sköts upp flera gånger och att den kickade in först 3 minuter efter att vi slagit i backen i Göteborg. Dock, fick precis meddelade från SAS att hemflighten blivit inställd. Flighten är redan avklarad, men antar att de har tämligen mycket att ordna med och att det kommer begås en del misstag med informationsutskick till resenärer.
 

Gweilo_2

Medlem
0% sympati för de SAS piloter som strejkar. Facket har gått ut i media, köpt plats som reklam för sympati. Nej, SAS kan inte bara återanställa de 500+ som blev av med jobbet. Det bör även facken förstå. Mitt i sommaren när många samlat och sparat, vad skall facket och de piloter säga till dom, förutom det som de gång på gång säger…..
Kan iofs sympatisera med att dom blir förbannade när 1) stora flertalet blir uppsagda pga corona 2) när corona är över återanställer SAS andra piloter i andra bolagskonstellationer med andra villkor, medan piloterna i 1) går utan jobb....
 
Man skulle viljat haft alla lyx-piloternas fritidsbåtar på en lista i Marine Traffic, så man nu kumnat följa hur snabbt efter att strejken bröt ut som de drog iväg på "semester"
Inte första gången du nämner piloter och fritidsbåtar. Hur många piloter är det egentligen som har fritidsbåtar och hur står det sig i en jämförelse med tex mellanchefer i börsbolag?
 
Toppen