Senaste nytt

SAS drabbat av det största hackerangreppet genom tiderna

MTheC

Medlem
Såg denna artikel på Realtid.se Kan inte läsa ursprungsartikeln som det refereras till (bakom paywall). Är det någon som vet mer om detta och vilka konsekvenser det fått? Har kunder/resenärer drabbats?
 

Tonton

Medlem
Av någon anledning kan jag läsa hela artikeln!

Står förvånansvärt lite, och känns lite som en kvällstidningsrubrik.

De hänvisar en artikel från Dagens Näringsliv (SAS rammet av tidenes største hackingskandale: Jakter fremdeles etter «fienden på innsiden» | DN)

Som @Homer skriver så är det relaterat till det som hände med SolarWinds.

Realtid skrev:
Redan nio månader tidigare, hade en grupp hackare gått in i SolarWinds, en Orion-programvara som används för att hantera och övervaka större IT-infrastrukturer. SAS laddade också ner och installerade detta - och påverkades därmed.

Nu, mer än två månader efter att attacken upptäcktes, letar SAS fortfarande efter "fienden på insidan", enligt säkerhetschef Thomas Widén.
 

MTheC

Medlem
Jag kan läsa artikeln på Realtid (den är öppen för alla) men den som det hänvisas till på Dagens Näringsliv är bakom en paywall. Som sagt den i Realtid säger ju ingenting och att det handlar om SolarWinds är tydligt men är mer nyfiken på om det faktiskt framgår något mer konkret (i artikeln på Dagens Näringsliv eller någon annanstans) vad gäller SAS.
 
Toppen