Senaste nytt

SAS öppnar loungerna på nytt

palmen

Moderator
Lär det ju göra, fast andra här kommer nog säga att det är helt fel. Volum brukar ju sätta priset.
"Alkoholprocenten" sätter inte priset på en öl, den avgör dock skatten som ska betalas.
Det är snarare tillverkningskostnad som är den stora faktorn i hur dyr en öl blir. Det är betydligt dyrare att tillverka alkoholfri öl än "vanlig" öl.
 

Frisk78

Medlem
Ja men har de rätt att göra det med den anledningen? De kan ju välja att t ex avvisa alla med blått hår, men det skulle inte hålla i rätten.

Från Lawline.se

En näringsidkare får i princip fritt bestämma vilka produkter/tjänster de vill sälja, till vilket pris de ska sälja och till vilka de ska sälja. De måste inte erbjuda tjänsten eller varan till alla kunder, utan kan neka kunder att ta del av deras varor eller tjänster om de vill. Detta så länge de inte bryter mot reglerna i diskrimineringslagen. Om ett företag nekar en person att köpa en vara eller tjänst på grund av en diskrimineringsgrund, så kan det alltså vara olagligt.

Diskrimineringsgrunderna är kön, etnicitet, religion, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder.
 

Kimmen00

Medlem
Tack för info! Var inte inne på ett tag, därav mitt svar dröjde.

Finns tonic i alla fall, så man får väl ta med sig en liten flaska gin i kavajfickan. :D

Man kan ju undra hur länge de skall köra "ingen alkohol" i sina lounger.. nya normala kanske? Ytterligare en "enhancement" från SAS.
 

Kimmen00

Medlem
Är det någon som har någon information när loungen på Landvetter kommer att öppna? Har några turer till Göteborg under oktober.
 

Nahoj

Medlem
Man kan ju undra hur länge de skall köra "ingen alkohol" i sina lounger.. nya normala kanske? Ytterligare en "enhancement" från SAS.

Om vi alla börjar ta med medhavd alkohol i små flaskor (max 100ml/flaska för att komma igenom säkerhetskontrollen), exempelvis gin, whisky. Jägermeister, vodka, hemkört eller annat som kan vara gott att dricka direkt, eller att blanda med, så kanske SAS till slut ser sig tvingade att börja tillgodose med alkohol igen. :D

Apropå starköl, vorde det lite bökigt att fylla på mindre flaskor för att ta se med, och det vore nog inte så gott att blanda handsprit i alkoholfri öl, men man kanske kan ta med sig ett snapsglas och små flaskor med Jägermeister och göra en "ubåt". Har dock aldrig smakat på en ubåt själv, men det borde väl vara godare än att blanda i handsprit. :rolleyes:
 

Enhet

Medlem
Är det på morgonen eller? Vet någon hur det ser ut vid olika tider, är utbudet detsamma?

Min uppfattning är att efter frukost serveras soppa, chips samt två val av orostat rostbröd, vid mina få besök har det erbjudits ost+sallad samt tonfisk eller skinka där skinkvarianten var helt ok, men hade varit roligare med rostat bröd. Detta gäller Arlanda, Köpenhamn verkar ha något bättre utbud.

Hörde någon som frågade om det skrala utbudet och svaret var att om nuvarande koncept fungerar utökar de, annars stängs allt ner igen.

upload_2020-9-24_0-28-56.png upload_2020-9-24_0-29-54.png
 
Toppen