Senaste nytt

Restauranger Kapstaden, Stellenbosch och Franschhoek

Alf

Medlem
The Test Kitchen, del 2.

Efter att i intagit tidigare rätter i ”The Dark Room” är det dags att flytta ut i matsalen, The Light Room, för att inta de resterande rätterna.

57E66C07-F3B6-48A3-84A5-E26C2FCD25DB.jpeg


7CE5DF11-4497-4634-A397-C440983F65D0.jpeg


794CAB86-0567-4E8D-8262-964C48BF9884.jpeg


0EE9F49E-3F03-4544-B658-B4EF4F21BD7F.jpeg

Bröd med hemkärnat smör

57DE3E6E-0F49-41F5-9055-459E22DBAE4D.jpeg


AB45B401-ADC8-4F7E-870B-B21F21B0E05C.jpeg



B94F7232-A183-4F5F-8DA8-87C2FFC8317C.jpeg


0C0653FA-1D13-4A09-8883-BFFEBA49D9D4.jpeg


698D6E12-75D6-45BC-A0BC-971302B058EA.jpeg


D1C5B73F-B7F1-476D-B126-437DC44B9114.jpeg


I stort sett alla rätter var helt fantastiska i sin smak med de olika kombinationer som de var tillagade på. Vinerna passade naturligtvis träffsäkert till varje rätt.

Den enda rätten som inte höll måttet var hjorten. Köttet var relativt segt och smakade lever. Leversmaken brukar viltkött kunna få när man inte haft rätt temperatur på tillagningen, vilket jag blir lite besviken på när man missar detta på ett så proffsigt ställe. Vi äter mycket hjort hemma som är betydligt bättre och nästan aldrig är seg och inte heller smakar lever.

Behöver knappast nämna att servicen givetvis var på topp hela tiden.

Sammanfattningsvis var det en helt fantastisk upplevelse för den som är matintresserad bör planera in vid ett besök i Kapstaden. Det var en prisnivå som låg ganska mycket över Sydafrikanskt mått för ett restaurangbesök, men det var värt varenda ZAR.
 

ACervin

Medlem
Delaire Graff och Grande Provence hör till de vi har provat. Dock är det några år sedan. Graff med fantastisk utsikt, bra service, stora portioner enligt barnen vars minne verkar vara lite bättre, väldigt bra. Vår favorit under våra 2 veckors gourmet resa var Grande Provence, vi hade en tidig bokning och var ganska ensamma i matsalen inledningsvis, vilket kan ha bidragit. Konstgalleri och fin trädgård i anslutning till restaurangen.
 

Agö

Medlem
Sammanfattningsvis var det en helt fantastisk upplevelse för den som är matintresserad bör planera in vid ett besök i Kapstaden. Det var en prisnivå som låg ganska mycket över Sydafrikanskt mått för ett restaurangbesök, men det var värt varenda ZAR.
Tack för en mkt trevlig recension.
 

Per N

Medlem
Hängde på låste 07:00 i morse och lyckades få till en bokning på The Test Kitchen i april. Dock kör dom "Drought Kitchen" som är en reducerad meny för att spara på vattnet. Priset är också reducerat. Vi får se om dom håller klassen i alla fall.
 

Per N

Medlem
"Drought Kitchen" på The Test Kitchen var riktigt bra. Tyvärr var jag för ivrig att äta så det blev bara några enstaka bilder. Maten serverades i en tavelram med en bit tjockt papper i botten för att minimera behovet av diskning. Kreativt och trevligt.
TTK1.JPG


TTK2.JPG


TTK3.JPG


TTK4.JPG


TTK5.JPG
 

Per N

Medlem
Det blev även några köttrestauranger, Hussar Grill Stellenbosch, Fat Butcher Stellenbosch (2 ggr), Hussar Grill Camps Bay, Belthazar V&A Waterfront och sista kvällen Butcher Shop & Grill Mouille Point. Jag förstår inte varför så många av köttrestaurangerna envisas med att använda marinad. Den sistnämnda, Butcher Shop & Grill var den enda som inte gjorde det, tillika den klart bästa och trevligaste av restaurangerna. Bifogar bild på en 650 grams Prime Rib på ben.
Prime Rib.jpg
 
Toppen