Senaste nytt

Restaurang och bartips för Charleston, SC

Måste väl finnas ett föredömligt ställe att dricka Sazerac på också?

Här dricks det Mint Julep i mängder bland damerna i fina stora hattar på brunchen eller varianter av den. Sazerac har jag inte sett på varken meny eller hört någon beställa. Får bli att knalla ner två blocks till mixologerna på Belmont och fråga hur det egentligen står till.
 
Butcher and Bee - Upper King
Typ - Amerikanskt

Då var det dags för lunch och idag så styrde jag mina fötter till Butcher and Bee som serverar superfärska mackor till lunchen och på helgerna brukar 2-3 rätter extra som är något annat än mackor tex hambugare. Promenaden dit tar ca 5-6 min genom vad andra skulle kalla för dodgy area, jag kallar det transformation. Stället är ganska fullt med endast en person framför mig. Även här gäller common tables vilket jag saknar hemma i sverige. Ett enkelt sätt att träffa nya människor ( för en skandinav så kan detta vara lite creepy då man oftast sätter säg så långt bort från alla andra i restaurangen eller på bussen). Maten tillagas på plats, allt bakas på plats och inga halvfabrikat. Köttet röks varje dag, det picklas lokala grönsaker etc. Här tar man mackor seriöst med de bästa råvaror man kan hitta. Rustikt är ledordet på detta ställe.

Maten: Idag så fick det bli en Pastrami smörgås med just picklade grönsaker. Detta är nog så nära perfektion man kan komma gällande smörgås. Brödet är lagom varmt, pastramin nyskuren och rosa i mitten. Jag trycker till lite lätt och det bara forsar ut köttsafter som sugs upp av ciabattan. De picklade och grillade grönsakerna är perfekt lagom krispiga. Vid tidigare tillfällen så har det testats rostbiff smörgås där rostbiffen är en av de bästa jag någonsin ätit med färskriven pepparrot. Inget är kylskåpskall rostbiff som skivats i fabrik 5 dagar innan.

Hamburgare testades med vid tidigare tillfälle och detta är en riktigt bra burgare och serveras som två lövtunna köttpuckar som det bara rinner köttsaft ur. Jag föredrar detta än den tramsiga "tjock burgaren" där man kan få en god lite karameliserande yta på puckarna. Stripsen är självklart lokalt odlade och handskurna, såsen är en hemmagjord ketchup med vitlökstouch. Enda klagomålet är att det hade saltats lite för mycket i både sås och på puckarna. Här låt man inte råvarorna visa sin fulla styrka pga saltet.

Betyg blir 4/6 smörgåsar

20150527_123602.jpg
20150527_125021.jpg
bb.PNG
 
Republic - King Street
Typ - Amerikanskt/Sushi

Hur skall man hantera inte bara en doktor utan två samtidigt utan att råka illa, man låter dem bestämma bar helt enkelt. Republic har varit på våran lista på ställen vi skall besöka och opålästa som vi är knallar vi 10 min för att hinna med deras Happy Hour. Vi valde att sitta utomhus då vädret var som vanligt strålande solsken och 29 grader. Deras utomhus del är inklämd mellan två hus och känns mer som en bakgård vilket är väldigt trevligt. Ett liveband spelar i ena änden med något företagsevent medan vi slår oss ner i de bekväma loungesofforna. Menyn kommer prompt fram och vi får förklarat att det är halva priset på sushi, 25% på resten av maten. 50 % på vin, skumpa upp till $200 och punch bowls. 25 % på cocktails. Jag lät damerna bestämma mat medan jag beställde en Famous Fashion och kollade in klientelet. Mycket yngre damer denna kväll som satt och skålade och njöt av den fina kvällen. Detta är inte så mycket till en renodlad restaurang utan mera bar med en bra meny.

Dricka - Famous Fashion, Smiling Daisies, Glasgow Mule alla av dem mycket goda cocktails. alla mycket väl balanserade
Vin - Någon Pinot Noir på flaska

Maten: Klart över förväntan. Vi beställde in

- Rainbow Row Roll
- Pink Dragon Roll
- Chicken Sliders
- Stuffed Mushrooms

Sushin höll hög kvalite, riset perfekt och fixen smakade riktigt fräscht. Enda klagomålet är att de kunde skurit rollsen i mindre bitar. Stort plus för low sodium Soya ( den med grön hatt) . Slidersen var gjorda av malt kycklingkött som hade panerats och andades fräschör deluxe och var utan tvekan nygjorda. Gryere och lite buffalo sås fanns dessutom på och gjorde hela anrättningen riktigt trevlig. Som vanligt här i Charleston så serveras det inga frysta pommes utan handskurna och perfekt krispiga. Detta borde fler krogar ta efter i Sverige, så enkelt men så mycket godare. De tjocka industripommesen borde förbjudas i min mening. Portabellosvampen med en fantastisk god liten köttbulle med gryere, var klart trevligare än vad den såg ut. Medan jag drack cocktails, så tjatrade damerna på om olika metoder för att operera tumörer och seizures. När det var dags att gå så var det ca en 3:e del kvar av vinet och servitrisen frågade om vi ville ha med det istället för att vaska. En kork och en papperpåse senare så var vi på väg mot en ny destination. Klart positivt överraskad av detta ställle.Mycket bra service och en nota på endast $99

Betyg: 4/6 tonfiskar

20150527_191658.jpg 20150527_193036.jpg 20150527_193452.jpg
 
Stars - King St
Typ - Amerikanskt, Southern

Detta är endast en bar recension.

När solen ligger på under eftermiddagarna här i charleston så finns det inget bättre än att släcka törsten på en rooftop runt hörnet. 10 min promenad och vi knallar upp för trapporna till Stars för 3:e gången. De kör Happy hour dagligen mellan 16-19 och även denna dag är det välbesökt med en avskärmad del mot gatan för Google I/O. Själva baren badar i sol och stämningen är på topp. Men här slutar allt bra. Killen som jobbar som bartender och ser ut som Quentin Tarantino till 100% kan inte blanda drinkar och är inte intresserad heller av att göra det bra. Vi har provat olika cocktails men den ena efter andra falerar bokstavligt. Till råga på allt så serveras det mesta i små plastmuggar ala "toalett på mellanstadiet" Ölen däremot är det inget fel på och den är kall, servicen är snabb och de betar av alla törstande klienter. Vi kommer nog att fortsätta gå hit pga lokationen men från och med nu endast dricka läsk, öl och vatten.

Betyg: Dricka 1/6 tomburkar, men location location and location 3/6 GPS kordinater
 
Garcias - Spring Street
Typ - Mexikanskt

There is a new kid on the block sedan en månad tillbaka. Jag noterade under en promenad på Spring Street att det hände något i en liten lokal granne med Farmers Store. Ingen skylt, inget på de lokala medierna etc. Så med tunga regnsteg och ett paraply denna morgon så skulle det provas frukost.

För den som är van med mexikanskt i sverige eller ätit en breakfast burrito på MCD så är nog detta en chock. Hade möjlighet att prata med ägaren igår eftermiddag som drog hela historien över hans affärside. Hans fru är från San Antonio TX och var van vid att laga "riktigt" mexikansk mat. De har bott där under många år men han kände att det var dags att komma tillbaka till sina rötter, denna gång med sin fru och familj. Ledordet är nybakat och nygjort. De gör nog de godaste tortillas jag någonsin har ätit. Helt annan kaliber än de trötta, tunna, torra som var och varannan halvmexikan serverar. Dessa är lite tjockare och fluffigare, receptet hans frus mamma. Menyn är väldigt enkel, och man kan bygga sina egna tacos om man så vill.

-Breakfast taco - chorizo, mexican eggs, potato
-Breakfast taco - bacon, mexican eggs, potato
-Taco - Beef, guac, onion, salad
-Taco - Chicken, guac, onion, salad

Vid beställning så brassar man äggen, beef tacon är ingen beef utan perfekt grillad rosa ryggbiff som skurits tunt. Kycklingen, saftig med riktigt kycklingsmak då man använder sig av majskyckling. Detta lilla ställe har enorm potential och jag har fått utan tvekan en ny favorit för just tacos i stan. Min personliga åsikt är när man lagar så som det skall smaka i ursprungslandet, ja då är det som bäst.

Betyg: 4/6 tequila shots, dock så vill jag sätta högre men har bestämt att om det inte är riktig restaurang med bar/service så är 4 max.

Bilder kommer snart
 
Browns Courts Bakery - Philip Street
Typ - Bageri

Detta ställe är som många bra ställen lätt att missa. Det finns en liten skylt som hänger utanför men området i sig ger inte sken över att här är det ett grymt bra bageri. I min resa i att hitta det bästa cappuccinon i Charleston så blev detta ett av mina favoriter. Kaffet som serveras kommer från Counter Culture Coffee och är mycket trevligt. Mycket smak och lite syra, perfekt rostad.Till detta så kan det också oftast behövas något till. Jag har nog provat mig igenom det mesta och knasigaste men detta ställe är framförallt känt för deras baguetter som har en perfekt "crust" och är rustika. Så långt ifrån bake-off som de flesta köper på ICA eller Coop. Vad som finns varje dag varierar beroende på humör på de som jobbar. Ett handskrivet papper finns med dagens godsaker vid kassan. De har ett otroligt stort utbud av cookies dessutom för den som är svag för det tex Capn Crunch. Några av mina favoriter.

-English Muffins
-Brioche with smoked salt and pepper
-Cuban bread
-Crossiant with Sriracha, Cream Cheese och Peanutbutter and Chocolate
-Bacon Cheddar Scones
-Baguette

Vill man fika på plats finns det några sittplatser utanför på däcket både uppe och nere plus sittplatser inomhus. Mysigt är ledordet här.

Betyg: 4/6 kaffekoppar

Bilder kommer senare
 
Håll ut för lite mer tips från och med nästa helg då jag är tillbaka i Charleston. Har varit hemma i Stockholm för att ordna upp lite saker inför sommaren. Då kommer det dagliga recensioner från nya trevliga matställen.
 
Håll ut för lite mer tips från och med nästa helg då jag är tillbaka i Charleston. Har varit hemma i Stockholm för att ordna upp lite saker inför sommaren. Då kommer det dagliga recensioner från nya trevliga matställen.

Kanske det är det vi skall göra när jag kommer? ;)

Du borde göra samma sak för DC med all din kunskap...
 
Du borde göra samma sak för DC med all din kunskap...

Får nog säga upp mig på jobbet om jag ska hinna med det också. Washington DC är otroligt bra, inte bara matmässigt utan speciellt barscenen är riktigt grym om man vågar sig bort från "beaten path"
 
Toppen