Senaste nytt

Råd resa hösten 2024

Hmm hur många är ”vi” (dvs 2, vuxna, barn etc).
EBB status?
241 voucher som går ut nu den 31 dec 2023? Eller har ni en som går ut 2024? Påverkar stort om hur ni bokar då en som går ut nu i år får man nämligen inte göra ändringar på.

I övrigt, fundera på vad som är viktigt för er, att flyga Biz på nattflyg (sova) eller dagflyg och välj åt vilket håll ni vill åka biz. Vissa tycker det är roligare med biz när semestern börjar medan andra uppskattar mer möjligheten till flatbed på vägen hem.

Ytterligare ett alternativ är ju att lägga upgrade till plus (från eco) för pengar.
Om du har EBG status eller högre är rad 30 väldigt attraktiva platser i eco med bra benutrymme. (Forum - är det för alla flygplansmodeller?)

SAS Plus ger väl loungeaccess på utresan? Samtidigt är jag osäker på om just det valet (flyga biz hem från ORD, NYC eller BOS) är värt att flyga biz just för att få loungeaccess från endera av de flygplatserna. Tex LAX har en fantastisk lounge så då hade ni fått ta med det i beräkningen också vid val av rutt för biz resp eco.

Ytterligare en faktor är ju bagaget, om ni planerar att köpa en massa i USA är det ju fördel biz. Men detta också beroende av ev SAS EBB status då hög EBB tillåter även ytterligare bagage i eco.
Tack för så bra information! Bra frågor också som jag knappt ställt mig själv.

Vi är 2 vuxna med 170.000 EBP ingen voucher. Tror vi vill ha biz på utresan och njuta i lounge i CPH och skåla i champagne. Samtidigt som det hade varit skönt med flatbed på hemvägen för att kunna sova. Men vi kan ju alltid uppgradera till biz hem när vi fått ihop mer poäng. Jag ska ha det du skriver i åtanke. Tusen tack!
 
Toppen