Senaste nytt

PoM drar mot SydÖst -24

Peter65

Medlem
Nu drar vi igen, dock inte till Oceanien det bidde alldeles för dyrt, framför allt flygpriserna.

4 nya länder kommer att besökas under denna 2-veckors resa, först börjar vi USA ;)

Som ”vanligt” använder OneWorld för våra resor,vilket i detta fall blir 75% BA. När vi bokade resan fanns det 2 möjligheter att hinna med sista benet från Heathrow, antingen ut från Landvetter runt 07:00 eller kvällsavgången och ta en natt vid flygplatsen.
Tidig avgång skulle innebära att vi måste åka absolut senast 04:00 från hemmet, i Januari känns det inte som ett alternativ, plogning, halka osv vid den tiden, NEJ!
Vid beslut i april/maj att vi åker på kvällen, såsom vi gjorde när vi for ”Downunder”, dessutom är billigare på LHR jämfört med GOT, trots kronan.

Å alla vet väl att det har varit skapligt rörigt på Västkusten med snö, tö, halka osv, det sista.

Väl framme på Landvetter checkade vi in via disk, gick inte att web- eller automatcheckain av någon anledning. Jag trodde att någon av oss skulle få 5S på boardingkortet, men så blev det inte. ;)

En snabbis till Forex & Pressbyrån för några Trisslotter (som vi alltid gör vid resa), kanske blir resan betald då – men nope blev 60 spänn.
In i Vinga Lounge, mycket folk, men bord fanns. Denna gång fanns det även varma mini-burgare som var goda.

Göteborg – London Heathrow
BA793 A319 (G-DBCC)
19:10 – 20:20
02A + 02C


Inkommande flyg var tidigt, det händer inte ofta med BA :), iaf inte de gånger vi åkt på kvällen, bara 5 minuter sena från gate och flygtiden är satt till 1h45m.

Helt fullt plan, med 6 rader C-klass, men gardinen var mellan rad 3 och 4, därav var den inte nerdragen.
För första gången, iaf för mig, så får man en meny i Club Europé – nice- och från GOT var det varm mat – nice.
DSC09783.JPG


DSC09784.JPG


DSC09785.JPG


Som varmrätt valde jag Roasted British chicken – den var god tillsammans med champagne, vilket var Castelnay, Réserve Brut NV
DSC09786.JPG


Efter det får det bli en avslutning med Aviation Gin.
DSC09787.JPG


Inte mycket mer att säga om resan mer än att crew´n gjorde ett riktigt bra jobb.

Imorgon förmiddag dra vi vidare västerut och sitter just nu i Concorde-loungen:cool:
 

Peter65

Medlem
Som jag skrev tidigare var vi inne i Condorde-loungen på T5, det blev en uppgradering från World Club till First, vi visste om det, fick boardingkorten på Landvetter.
Även om BA renoverar First incheckningen på T5 gick det väldigt fort, men fick inte se hästen….

Blev frukost med Champagne där, sen vidare till satellit C, närmare bestämt gate C64 där vår stora fågel väntar på oss.
DSC09789.JPG


DSC09790.JPG


London Heathrow - Miami
BA207 A380 (G-XLEE)
10:00 – 14:50
02E + 02F


DSC09791.JPG


De andra gångerna när jag har flugit A380 har det varit på övervåningen, men blev det undervåningen, ska ju inte klaga när det blir en uppgradering.

DSC09808.JPG


Det tog inte många minuter innan någon frågade om man ville ha pyjamas, tofflor och nå´t att dricka. Vi tackade jag till allt. :cool:
Skönare pyjamasar än den vi har fått tidigare, kommer nog bli ett mysplagg hemma.
DSC09793.JPG


Champagnen som kom var Laurent-Perrier Grand Siécle NV, det blev även en top-up då de väntate på lite mer bagage, i stället 10:00 lämnade vi gaten 20 över.
DSC09794.JPG


Innan start togs även matbeställningen upp samt vilken tid man vill äta. Här gick de inte efter radnummer, vid beställning, utan efter vilken status man har i programmet.
Lägger in bilder på menyn nedan, lite för mycket att skriva ;)
DSC09796.JPG


DSC09797.JPG


DSC09798.JPG


DSC09799.JPG


Efter 25-30 min i luften kom ”Canapes” in tillsammans med lite mer skumpa.
DSC09802.JPG


Till lunch har jag valt;
Starter: Smoked duck and baked celeriac
DSC09803.JPG

Det var väldigt gott, även sellerin som jag normalt inte tycker om

Main course: Free range corn fed chicken Wellington
DSC09804.JPG

Även är denna väldigt gott, dock en stor portion, tillsammans med BrewDog Speedbird OG Transatlantic IPA

Dessert: Homemade vanilla ice cream with raspberry
DSC09805.JPG

Här är det bara “namnam” :D

Cheese: Självklart med Dow´s, Colheita Port 2007
DSC09806.JPG

Samma här som på glassen

Sätena är väldigt sköna tycker jag, inte svårt att hitta en väldigt skön relax-position och lyckades somna några timmar. Efter det lite film tillsammans med lite mer BrewDog :cool: och popcorn som var söta :eek:
DSC09807.JPG



Crew´n kommer väldigt snabbt när man trycker på knappen och är väldigt måna om att man har det bäst.

2 timmar före landning dags för Afternoon Tea, för mig blev det

  • Sandwiches
  • Scones & Jam
DSC09809.JPG

Det tillsammans kaffe och lite mer skumpa.
Man går inte hungrig härifrån.

Även om vi kom ut väldigt tidigt från planet blev det typ 45 min i kö för passkontrollen, fort gick det inte. Tanken kom då att då ligger väskorna och snurrar, nope de gjorde det inte och detta med ”prioroty” funkade inte heller.
Efterdet ska vi ta buss 150 till South Beach, den kom efter en knapp timma.

Tog ungefär 3 timmar från plan innan vi var på hotellet, jaja nu på hotellet och ut för lite middag i runt 25gr värme.

Nu några nätter här för att oss vidare lite norr ut för vidare äventyr.
 

Peter65

Medlem
Som sagt 3 nätter i Miami Beach för att kommer in i rätt tid, det gick fort :cool:

Blev en skaplig promenadtur första dagen, gillar verkligen ArtDeco´n
DSC09810.JPG


DSC09811.JPG


DSC09816.JPG


DSC09818.JPG


DSC09819.JPG


Denna fullmåne var fantastisk!
DSC09825.JPG



Uj, vilken dag det blev dag 2…..
Först sovmorgon å frukost sen ut på en tur med HopOnOff BigBus, turen skulle ta drygt 2
timmar UTAN avhopp, den blev längre…. Bussarna ska gå var 30 min
Syftet var att titta på Miami och få lite info och hoppa av i Little Havanna.
DSC09833.JPG


Efter 75 min var vi var vi skulle gå av, alltså Little Havanna, häftigt ställe men en turistattraktion. Gillar stället och maten och de cigarrrökande innevånarna.
DSC09840.JPG


DSC09841.JPG


DSC09844.JPG


DSC09845.JPG


DSC09848.JPG


Sen börjar strulet med bussen, hemresan skulle ta 45 min, men slutade med nästan 2 timmar. Avstägningar i Miami, pga uppkommande Maraton.

Bonusbild
DSC09853.JPG


Men nu e vi på hotellet och fixar för morgondagens resa norrut, som sen ska ta oss under Kräftans vändkrets.
 

Peter65

Medlem
Nu börjar den stora resan ;) Först en Über till Port Everglade för att checka in och borda Celebrity Equinox.
DSC09855.JPG


DSC09856.JPG


Vi hade fått en slottid för incheckning, 13:00 - 13:30, och eftersom vi kom 1 timma tidigare antog vi att vi får vänta innan vi kommer vidare.

Men icke, bara att gå i genom säkerhetskontrollen, får pass och ESTA kollade, bli fotade och få en lunch-biljett till stora matsalen, Silhouette Dining Room.
Snabbt var vi i hytten på Däck 6 och gick på lite upptäcksfärd innan det blev dags för en 3-rätters lunch.
DSC09857.JPG

Man går inte härifrån hungrig :cool:

DSC09860.JPG


DSC09861.JPG


Denna 10 dagars tur kommer att ta oss först till Georgetown, Caymanöarna och därefter Auruba, Bonaire och Curaco.
Skönt med bara 4 stopp och ganska mycket till havs.

Jäpp, ”Ankis” är med på resan, dock utan ESTA ;)
DSC09862.JPG
 

Peter65

Medlem
I söndags tuffade båten mot Caymanöarna och 2ra dagen på Equinox var en dag ”At Sea”, väldig skönt att bara ta det lugnt. Vi passerade Kuba, som man kunde se i horisonten.
Dagen gav allt mellan sol och regn, när regnet kom var det bara att slå sig ner på verandan, eller sängen och läsa lite eller lite Yatzy ;)
DSC09864.JPG


Kvällen avslutades med en Broadway show och middag med nya svenska vänner.

Vi anlände till Gerorgetown, Caymanöarna tidigt, eftersom det regnade ”allan” tog vi det lugnt innan vi tog tendern till stan. Vi promenerade runt i stan, men jag tycker kanske att det
inte var inte som jag hade tänkt mig. Har läst att det är ett ”Duty Free” ställe, men priserna på allt från alkohol till klockor är som hemma, eller kanske lite dyrare. Varmt och fuktigt var det i alla fall :cool:
DSC09884.JPG


DSC09867.JPG


DSC09871.JPG


DSC09874.JPG


DSC09877.JPG


DSC09878.JPG


DSC09879.JPG


DSC09880.JPG


Idag är vi återigen ute till havs hela dagen. Vi hade bokat en ”Behind the Scen” utflykt på båten. WOW, det rekommenderas!
Vi fick se I95 på däck 2, där mer eller mindre springer besättningen vad det gäller mat, tvätt, sophantering osv. Vi fick se tvätteriet, sophanteringen, ett utav köken, rummet där man övervakar maskinerna och bryggan. Tyvärr fick vi inte ta några kort.
Lite fakta om Equinox:
- 317 m lång
- Byggd 2009 och renoverad 2019
- 4 maskiner som kan förse el till en stad med 60.000 innevånare
- Runt 4000 pers på båten, inkl runt 1200 som besättning.
- 20.000 L öl

DSC09886.JPG


DSC09888.JPG


DSC09891.JPG


DSC09893.JPG


DSC09894.JPG


DSC09895.JPG


DSC09900.JPG


DSC09901.JPG


DSC09903.JPG


DSC09904.JPG


DSC09906.JPG


I morgon anländer vi till Auruba, ska bli intressant :D
 

Peter65

Medlem
Ja nu är det slutet på kryssningen, lördag idag, förra utlägget var i tisdags, vi anländer till Port Everglade på tisdag. Synd att det är en tidig avgång, man har ju lärt sig att sova länge ;). Varning för mycket bilder ;)

Men vi börjar förra onsdagen, vi anlände till Auruba skapligt tidigt, men med en sen avgång, ingen stress :cool:

Vilket ställe! Vinner mot Geogetown med hästlängder.

Första budskapet när vi kom var ”One Happy Island” och nästa var ett par av stora flamingos. Hmm.

Promenixade runt i stan och sen tog en tur till strand för lite sol och bad.

Tillbaka på båten hamnade vi vid poolen. Sen upp till plan 15 för Yatsy-turneringen. För mig ser det bra ut, men partnen säger att det ser rätt rökt ut för tillfället men skam den som ger sig.

DSC09923.JPG


DSC09910.JPG


DSC09911.JPG



DSC09914.JPG


DSC09915.JPG


DSC09917.JPG


DSC09916.JPG


DSC09919.JPG




Ännu en varm å fuktig dag i Karibien, mycket varmare än i går.
Idag är vi i Curaçao, toppar än så länge , vill tillbaka. Blev en stadspromenad där skjortan ändrade färg = dö’blöt, ligger nu i en egen påse för sanering hemma .
Är man i Curaçao MÅSTE man smaka Blå Curaçao, rent sockerchock, i drink med rom helt ok :)
Vill tilbaka!
DSC09946.JPG


DSC09937.JPG


DSC09940.JPG


DSC09945.JPG


DSC09947.JPG


DSC09948.JPG


DSC09949.JPG


Den vänstra är Purple Madness och den högra är Warwaru - Gott!
DSC09950.JPG


DSC09951.JPG


Ja jösses, vad säger man Bonaire. Vilket ställe. Liten ö som påminner mycket om när vi var på Zanzibar. Färgstarka byggnader, bumpiga vägar och otroligt vatten. Åsnor som hamnade här i början 1800-talet och är nu är fridlysta. Vi såg några krakar som haltade rejält. Några flamingos kom också.

DSC09957.JPG


DSC09955.JPG


DSC09956.JPG


Klassiska bilden:D
DSC09959.JPG


DSC09964.JPG


DSC09966.JPG


DSC09966.JPG


DSC09969.JPG


På kvällen var vi på restaurang Murano (på båten) för lite finmiddag och jösses så gott - 5 rätter ;)

Sen blev en liten tur till Casinot. Plus för oss, en insats på 10 blev 78 i vinst som ligger gott i fickan. Sitter nu på däck och njuter av vågskvalpet och diskuterar dagen intryck.

Efter det två dagar till sjöss, idag har vi inte gjort mycket mer än att vi passerar Haiti :cool: och spelat Yatsy (jag leder :)

DSC09973.JPG


DSC09975.JPG
 

Peter65

Medlem
Tillbaka med det de sista inläggen, väldigt vad tiden går fort på båten, hinner ju inte skriva, så det blir nu när man är hemma :rolleyes:

Sista dagen tänkte vi inte göra speciellt mycket, mer än ”bara vara”, spela färdigt vår Yatsy-turnering, packa och skriva lite mer här. Det var en golf tävling på däck 15, passagerare mot besättning – det var mycket roligt att titta på. Sen kom våra nya svenska vänner och vi satt ”å tjôtade” till dess vi kom på att, ja just det packa…. S & P (de vi satt å tjôtade med) skulle komma till våran hytt för ett glas bubbel på verandan och sen till casinot och middagen.

Innan vi gick ställdes väskorna ut i korridoren för att sedan hämtas i terminalen i Fort Lauderdale för att ta oss vidare med buss till Miami International.

Vilken resa det har varit! Trevligt, avslappnat, fått ljus och värme. Passar perfekt med en resa under de mörka vintertiderna.
Vi pratade sammanfattade kryssningen med att det är en utav de bästa semester vi har gjort de senaste 20 åren :D:cool:
Kommer med en stor sannolikhet bli en ny kryssning, typ 9-12 nätter, med Celebrity, gillar deras avslappnade upplägg.

Tyvärr inte mycket bilder på detta inlägg;)
DSC09977.JPG
 

Peter65

Medlem
Kommer bli en lååång dag nu på hemresedagen….

Soluppgången från vår hytt
IMG_2310.jpg


Lämnade Celebrity Equinox vid 9-tiden, fick våra väskor och letade reda på bussen. Busschaufören körde som en biltjuv i Florida trafiken, hur som helst så kom vi fram till American Airlines terminal.
IMG_2311.jpg


Incheckning gick ganska långsamt, en ny agent bakom disken som behövde lite hjälp med att få ut boardningkorten, men ut kom de. Fick även en inbjudan till Flagship loungen som låg alldeles bredvid gate D30, där vårt plan ska gå senare på kvällen.

Kön till säkerhetskontrollen var inte lång, men det tog tid, fanns en del spansktalande pax framför oss som förmodligen inte har flugit speciellt mycket.

Jag försökte leta reda på plastpåsar för vätskorna, men hittade inte det, det brukar ju finnas reservpåsar innan man går in i kön.

Men det visade sig att man INTE behövde ta upp vare sig väskorna eller datorn, det kunde ligga kvar i handbagaget. Det ända som behövdes läggas i korgen var skor, bälte, huvtröja och klockan.

Precis bakom dörrarna in i Flagship loungen erbjöds och serverades Champagne, Piper-Heidsieck Brut vilket nog är den ända gången man fått det direkt. Eftersom vi har möjlighet att bjuda in varsin gäst var S & P med, det var deras första loungebesök, vilket de gillade skarpt. :cool:

En stor lounge med bra mat och dryck.
DSC09979.JPG


DSC09980.JPG


DSC09982.JPG


DSC09981.JPG


Där är vår pippi hem.
DSC09984.JPG


Miami - London Heathrow
AA38 B777-300ER (N732AN)
19:50 – 09:40 +1
03D + 03G


Avgången var dryga timmen sen och vi landade 10:09 i tisdags morse.

”Vår” crew kändes väldigt stressade innan dörrarna stängdes. Fick ett plastglas med skumpa skapligt fort, men en top-up hans inte med. I sätet låg kvällens meny och det togs upp beställning innan avgång samt frågade de om man ville ha frukost eller sova länge.
DSC09985.JPG


En sak som störde mig ”allan” var att det inte fanns några hörlurar i sätet, de kom efter vi hade startat, skulle gärna vilja börja se en film, eller nå´t, på marken, men icke. Dessutom tog de in hörlurarna en halvtimma före landning :mad:

När vi väl var uppe i luften slappnade crew´n av och blev trevliga och språksamma. Varma nötter och mer skumpa kom in fort.
DSC09986.JPG


Kvällens Flagship Business meny bestod av:

SMALL PLATE
- Latin Shaved Beef
– lemon aioli, edamame guacamole, pico de gallo, taco crumb

SALAD
- Seasonal Greens
– cranberries, feta, oven-tomato served with balsamic vinaigrette
- Assorted warm gourmet breads

MAIN PLATES
- Herb Grilled Beef Filet
– bordelaise sauce, twice baked potato, baby spinach, roasted butternut squash
- Herbed Roasted Chicken Breast – pomodoro sauce, sweet potato mash, green beans
- Macadamia Crusted Sea Bass – citrus cream sauce, quinoa, toasted orzo, haricort vert
- Artichoke Ravioli – blistered cherry tomato sauce, green olive pistachio pesto

DESSERT
- Traditional Ice Cream Sundae
– Vanilla ice cream, hotfudge, butterscotch, seasonal berry topping, wipped cream, chopped pecans
- Gourmet Cheese Plate – fresh fruit and a selection of fine cheese paired with olive oil, sea salt flatbread
- Salted Caramel Tarlet

Salladen och biffen till förrätt – mycket gott
DSC09987.JPG


Till varmrätt valde jag Biff-filén, i de andra valen fanns saker som jag inte riktigt gillar.
Biffen var kanon bra, lagom röd inuti, precis som jag vill. Inte ofta det händer på flyg :)
Det nederst åt höger på bilden ser ju ut som ett ägg, men det var den bakade potatisen, riktigt gott!
DSC09988.JPG


Till dessert – Sundae, bara vaniljglass och butterscotch. GOTT!
DSC09989.JPG



Middagen tog knappt 2 timmar efter start, bra fart så att man kan sova. Sätena helt OK för mig, man kanske lite korta om man är längre.
DSC09990.JPG


Somnade typ en timma efter middagen var klar och då hade de inte släckt säkerhetsbälts-lampan, början av flygningen var ganska skumpig. Förstod då varför Marcus W, som är ute i rymden, inte kunde landa som det var tänkt från början, dessutom såg jag väderprognosen i loungen så det var ju ingen överraskning.

MID-FLIGHT SNACKS
Help yourself to a variety of sweet and savory snacks located near our galley

Blev inget sån´t, jag sov ;)

BREAKFAST
- Swiss Cheese and roasted Tomato Omelet
– hollandaise sauce, Italian sausage, seasoned potatoes
- Fresh Fruit Bowl – selection of sasonal fruit, Greek yoghurt, salted caramel granola

Jag fick ingen frukost. Som jag skrev förut, så frågade de om man skulle käka eller sova, jag svarade käka. Men jag blev inte väkt, i efterhand så var det nog bra…
Vaknade knappt en timma före landning, hade tänkt kaffe och frukt. Men det fick jag inte, för nära landning, nu kändes crew´n stressad igen.

Vi valde AA hem för att testa deras business-produkt, men slutsatsen med American Airlines är att vi nog inte kommer att välja dem för internationell flygning. Säten helt OK, mat faktiskt väldigt bra, men hela upplevelsen – nja. För en flight till USA blir det BA och eventuell domestic med AA.
 
Toppen