Senaste nytt

PCR/Antigen-test: var har ni testat er, kostnad, hur snabbt fick ni svar?

Hachans

Medlem
Förstår inte riktigt kommentaren? De privata testutförarna får väl inga pengar av staten, så på vilket sätt är det att ställa motkrav om staten skulle begära att de ska ansluta sina system till e-hälsomyndigheten på företagens bekostnad?
Som kund står det dig ju fritt att välja mellan flera testutförare, förutsatt att du bor på en ort av viss storlek, eller om du är beredd att ta antigentest avresedagen i närheten av en större flygplats. (Om det nu var detta du menar med motkrav.) Om det är viktigt för dig att ditt testsvar hamnar i covidbeviset, snarare än i sett separat pdf-dokument, kommer du förmodligen att kunna välja någon som gör så. Det finns väl dock en risk att det inte blir den billigaste aktören, eftersom de behöver ta en kostnad för detta. Så då får du välja mellan olika kombinationer av hur billigt och hur bekvämt det är, precis som när det gäller så mycket annat i samband med resande.

Därför att marginalen på framförallt antigentest är gigantisk. Det tjänas multum på dessa. Jag antar att alla dessa test fortfarande måste journalföras någonstans hos utföraren och då borde det inte vara särskilt krångligt eller betungande att koppla ihop systemen.

Det finns ju också en risk att ju mer fusk som uppenbaras med dylika tester, att stater väljer att enbart acceptera det officiella covidpasset, och inte ett lättförfalskat intyg i en PDF som inte går att verifiera på något sätt. Och då får vi problem. Igen.
 

Dawes

Medlem
Svea vaccin i Sundsvall, PCR, 1950 kr, svar kvällen efter (mitten på april för sonen)

Prosyrror i Sundsvall, antigen, 800 kr, svar efter 15 min med intyg, togs idag. (För övrigt negativt, lyckan är total!)
 
Tänk på att från och med 1 juli minskar ju behovet av tester drastiskt när vaccinbevisen tar över som regel mer i många länder och allt eftersom fler blir fullvaccinerade behöver färre och färre testa sig. Testföretagen peakar nu, det vänder på torsdag. Många "tillfälliga" kliniker kommer nog att avvecklas i augusti. Alla över 30 kommer vara fullvaccinerade i september.
 

M.K

Medlem
CDD64A94-B0F8-49EE-8102-F1EFA810942B.jpeg


Jag testade Werlabs på Clarion Kungsholmen idag.

Tid: 11:20
Provsvar: 11:37 (SMS -negativt)
Reseintyg: 12:08

Rask bra service och en gratis NCC Plat kaffe hanns också med på Clarion idag. :D
 
Last edited:
Toppen