Senaste nytt

one world eller star alliance?

nota bene

Medlem
Med detta resemönster är troligen SAS Eurobonus bäst för dig.


Om det är så att du planerar betala för Business skulle jag istället gå på BA eller AA (troligen bättre med BA om status är viktigast). Ganska lätt att pricka in sales för 15k SEK till västkusten och med rätt route kan du få 40+140+210 eller 40+140+140 TP per väg (så 780 per t/r tror att ARN-LHR-JFK-PHX-SFO vore bäst ur statusperspektiv med 860 TP per t/r). Då på två sådana ganska optimerade resor skulle du klara BA Gold. För att kunna utnyttja detta behöver du flyga Finnair/BA inom Europa (Air Berlin ger inte mycket till status recognition), vilket beror väldigt mycket på ditt resemönster om det är användbart eller ej. För resor ARN-XXX är det inte användbart, men om du ska till destinationer där du ändå åker på byte i CPH eller FRA kan det vara ett alternativ.
 

palmen

Moderator
Skaffa Amex platinum så du får tillgång till centurion lounge på sfo oavsett vem du flyger med
Att skaffa Amex Platinum enbart för att besöka centurion loungen 2 ggr per år låter som en väldigt dålig affär, kortet kostar väl omkring 6000 kronor? Bättre i så fall med Amex Elite för 20k baspoäng och sedan flyga ihop de sista 25k som behövs för lounge. Då får man lounge på fler ställen än vissa flygplatser i USA.
 
Flyger man inte enbart sas så är ju loungetillgång via priority pass plus centurionloungerna oavsett status väldigt bra. Bor man dessutom på hotell så är ju hilton Gold och scandic 3rd floor trevligt. Plus en massa annat bra som försäkringar etc.

Men man får lite färre eurobonuspoäng och bara en voucher om året via det sas kort som kan ingå i platinum.

Flyger man mycket på sfo så är dock tillgång till centurionloungen väldigt bra. Sitta och provsmaka viner från napa medan man väntar är mysigt.
 
Toppen