Singapore - London Heathrow
BA012 A380-800 (G-XLED)
23.15 - 05.15+1
53A+53B
Lämnade loungen 22:20 för att gå till gaten och göra en annan sak, på boardingkortet stod "gate close 22.45" och när vi gick stod det "gate open" och det hade inte varit något utrop i loungen.
Loungepersonalen sa att det tog max 8-10 minuter att gå till gate C26. Visst det tog 8 minuter att komma längst ut i C-piren, MEN det är en trippelgate C25, C26 och C19 (tror jag det var). När vi kom till ändan av rullbandet var det en mega kö, var en A380 (vår) till London och en A380 (Emirates) till Melbourne, vår gick 25 min före men alla skulle in i gaten. Att hitta en priority-skylt gick inte, såg den när vi var framme vid ingången. Ingen personal sa, före security att vi skulle gå före alla andra, utan det gjorde någon som skulle till Melbourne. Efter security var det "snabba på, snabba på", vi var inte sist men väldigt sena på planet, gillar inte det vill ha skapligt med gott om tid och fixa till min plats.
Detta är ju egentligen inte BA's fel utan Changi's logistik, hur tänker man egentligen med 2 st A380 i en skapligt trång trippelgate?
Fågeln
Vi kom faktiskt iväg 5 min efter tidtabell, trots köandet.
Preflight-drink blev Champagne, topp-upp hanns inte med pga det jag skrev tidigare.
Predinner-drink blev Kir Royal eller egentligen 2 då den första hamnade på mattan, man ska inte göra för mycket samtidigt...
Denna gång blev det inte drinkvagn utan vår värdinna frågade 2 platser varje gång om val och kom ut med glaset snabbt. Därefter middagsbeställning.
Har flugit A380 ett antal gånger, men kan inte sluta bli förvånad hur tyst det är jämfört med andra "gamla generationens" plan (har inte kunnat testa A350 eller B787 ännu
)
Menyn för middagen är:
STARTERS:
^ Salmon tartare with horseradish créme fraiche
^ Vegetarian Niscoise with olive tapenade
^ As an alternative to butter, olive oil is availble upon request.
SALAD
^ Fresh seasonal salad served with vinaigrette
MAIN
^ Moroccan-spiced chicken breast with roasted sweet potato, aubergine and coutgette
^ Seared seabass with red pepper sauce, creamy polenta and vegetables
^ Gnochi with cherry tomato and Caciocavallo sauce
^ Chilled main course salad of grilled kring prawn, papaya and Thai chilli dressing
DESSERT
^ Tipsy cake with caramelised pineapple and vanilla cream
^ Roquefort and Brie cheese served with crackers
^ A selection of whole fresh fruit
^ Tea, coffee and chocolates
Mitt val blev;
Lax, seabass samt osten, de två första med champagne (Castelnau Brut Reserve NV) och osten med portvin (Warre's LBV Port 2009)
Laxtartar - mycket god
Fisken - ok
Pastan -inte min, men den var god
Osten - alldeles för kall
Tur att middags-servicen tog längre tid, somnade inte mitt i en film
Jag tyckte att vår kabin var väldigt varm och trodde inte jag skulle fixa att somna..... men somnade väldigt fort sov gott och länge, tror det blev närmare 7 timmar.
Frukostmeny är:
STARTERS
^ Chilled fruit juice
^ An energising fruit smoothie
^ Fresh seasonal fruit
^ Bircher muesli with strawberry
BAKERY
^ A selection of warm breads and breakfast pastries
^ Marmelad is availble upon request
MAIN
^ Omelette with pork sausage, back bacon, Lyonnaise potatoes and roasted tomato
^ Mushroom and Cheddar omelette with sauteed potato, spinach and cherry tomato
^ Continentel breakfast featuring beef pastrami, gammon ham, Camenbert and aged Cheddar
^ Scrambeld eggs, bacon, Cheddar and tomato chutney on ciabatta bread
Blev inte mycket frukost, smoothie och frukt samt kaffe, men det räcker för mig.
Så här ser den brittiska frukost
Hela flighten har varit "smooth" och vi landar 15-20 min före tidtabell. Crew'n var bra, kanske lite "uppstyltad" men korrekt.
En sak som slog mig nu är att vi har inte blivit namntilltalade, alltså Mr P, mer än vid ett tillfälle och det var första longhaul, LHR-SIN. Heller ingen uppmärksamhet att vi har guldkort.
Inte mycket mer att säga om denna flygning mer än att kapten sa att det är hyfsat väder i London, ingen snö och 5-6 gr varmt
Blir nån timma i Galleries First innan sista benet till GBG