Senaste nytt

Obligatoriskt munskydd på SAS flygningar från 18 maj 2020

Status
Stängd för vidare inlägg.

Kimmen00

Medlem
@Kimmen00 Det positiva nu förutom take off är Amex loungen på ARN, gott om plats överallt samt fortsatt intjäning av poäng. Lite kul också att behålla EBD med flygningar i dagens läge även fast det inte spelar någon roll.

Precis allt annat känns bara så tragiskt. Rena domedagsstämningen på flygplatserna i nuläget.

För att inte tala om ingen servering eller begränsad sådan på ev Long Haul.. Kul med 10 h utan käk och starkfika.
 

onzai

Medlem
Finns ingen tillförlitlig forskning som visar att munskydd hjälper överhuvudtaget, se exempelvis 15 minuter fram i detta program Vetenskapens värld - Vägen ur corona | SVT Play , det är ett beslut mer baserad på "magkänsla" för att individer inte ska vara rädda för att flyga och arbeta inom flyget. Så hur det ser ut och känns psykologiskt är viktigare än om det verkligen funkar i verkligheten.

EDIT: Men ja, skägg och även skäggstubb tar bort skyddsfaktorn. "Skyddsfaktorn minskar också kraftigt om användare av hel- och halvmask har skäggstubb eller skägg. Av tabellen nedan framgår att endast 10 procent av skyddet kvarstår om användaren har skäggstubb.", källa Andningsskydd - Arbetsmiljöverket


Masken ska bäras så att din saliv och andra kroppsvätskor från mun och näsa inte flyger runt i så stor utsträckning som annars vore fallet.

https://www.chp.gov.hk/files/pdf/use_mask_properly.pdf
 

Delayed

Medlem
Någon som vet om SAS och andra bolag med krav på munskydd kommer att tillhandahålla sådana. Kan tycka att det vore en rimlig service.
 

Jönsson

Medlem
OT men ändå inte, hur är det tänkt för oss med ett imponerande helskägg ang. kravet på munskydd?
Munskyddet kommer inte sitta på ett sådant sätt som är tanken och därmed inte fylla sin funktion.

En av anledningar till man var tvungen att raka sig varje morgon i lumpen (om det inte var en mustasch för de i pansartrupperna).

EK
Det finns speciella skäggskydd.
 

onzai

Medlem
Någon som vet om SAS och andra bolag med krav på munskydd kommer att tillhandahålla sådana. Kan tycka att det vore en rimlig service.

För oss här i Asien är vi ganska vana (sedan Fågelinfluensan) att alltid ha med oss munskydd eftersom det behövs på tunnelbana, buss, taxi eller andra folksamlingar. Här i HKG bär 99,9% munskydd på tunnelbana tex.
 
  • Gilla
Reactions: hco

mha321

Medlem
Känns otroligt oproffsigt svenskt detta med munskydd på planen, men i samma andemening så självklart.
SAS är väl nästintill sist med att införa kravet? (*det* däremot är inte otypiskt för sas). De flesta större bolag har väl redan infört det. Det handlar nog mer om att följa strömmen för att inte stå ut for mycket, snarare än något annat.
 
Status
Stängd för vidare inlägg.
Toppen