About

Nytt pass fungerar inte i passautomater

Diskussion i 'Övrigt' startad av bvs, 2 Juli 2022.

 1. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Mitt pass (går ut 2026) och fruns (går ut 2023) fungerar i alla fall i Helsingfors och Madrid. Tror det är ganska automatisk process i Helsingfors men i Madrid kändes det som om det var en manuell process. Vet dock inte riktigt varför.

  Jag har svårt att tro att alfanumeriska passnummer skulle vara ett problem, med tanke på att andra länder har alla möjliga och omöjliga kombinationer av bokstäver och siffror i deras pass. Man hoppas ju att ingen kodat in giltiga format per land (ungefär som att säga att svenska bilregistreringar måste vara tre bokstäver + tre siffror för att vara giltiga)
   
  STO-ARN gillar detta.
 2. NotRyan

  NotRyan Medlem

  Nja, snarare ful och inte ful haha :D
   
  adhoc76 gillar detta.
 3. Mr Basic

  Mr Basic Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  När infördes den ”nya designen”? Jag skaffade nytt pass april 2021 (för att undvika ev rusning när pandemin släppte :rolleyes:) och det har fungerat utan problem på LHR. Tar dock alltid av mig glasögonen innan kontroll.
   
 4. adhoc76

  adhoc76 Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  1 jan 2022. Osäker dock på om nya passen utfärdades från ”dag 1”.
   
  Mr Basic gillar detta.
 5. bvs

  bvs Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Från årskiftet i år. Nya pass och nationella identitetskort den 1 januari 2022 | Polismyndigheten

  På LHR så kommer automaten inte så långt att kameran kommer upp, den bara säger "försök igen" tre/fyra ggr och sen att du ska gå till manuell kontroll.
   
  Mr Basic gillar detta.
 6. MTheC

  MTheC Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Enligt uppgift från passkontrollant (vet inte om man ska lita på dem men min egen begränsade empiriska undersökning har stött det) på LHR så har de inte uppdaterat systemet så i deras system kan svenska pass endast ha siffror och de har alltså kodat format per land.
   
  hco gillar detta.
 7. Hachans

  Hachans Medlem

  Precis så. Maskinerna tror att svenska pass bara kan ha siffror. Hur andra länder har det är inte så relevant för självklart kan maskinerna även läsa bokstäver.
   

Dela sidan