NotRyan
Medlem
Ny dag - nya möjligheter, och framförallt en ny flygning.
Jag hade alltså tagit in för natten på Novotel Citygate i Tung Chung, där jag hade fått uppgradering till Executive Premier Suite, endast ca. 5 minuters bussresa till terminal 1 på Chek Lap Kok, där min incheckning var dagen till ära, något ovant då jag oftast använder terminal 2 och Thai som carrier ut från Hong Kong.
Incheckningen gick smidigt och min väska blev incheckad hela vägen till mitt stopp 2 flighter bort.
Utrustad med boardingpass och vägvisning till Plaza Premium Lounge gav jag mig iväg mot security north, där såg jag för första gången en person som fick sin väska mätt med måttband utanför security, säkert någon som skulle med något fulflyg ut från Hong Kong.
Säkerhetskontrollen gick som en dans och jag gled igenom som vanligt utan ett pip.
Sedan var det immigration där det inte var några långa köer, men där min kö gick osedvanligt långsamt, varför tar det ofta dubbelt så lång tid när man har kineser eller koreaner framför sig? Det är bra människor, men det går inte fort i immigration
Här lämnade jag över departure-card till immigration, men det skall bli skönt att slippa det. Det kommer att bli några vändor genom immigration på Chek Lap Kok i sommar om jag säger så...
Jag styrde kosan mot tåget som skulle ta mig till klykan på Y:et där gate 40-59 går åt ena hållet och 60-80 åt det andra hållet och där Plaza Premium Lounge ligger på plan 7, alldeles intill ett gäng lounger, bl.a Emirates Lounge och Thai Royal Orchid Lounge.
Singapore Airlines håller på att bygga om sin SilverKris lounge i Hong Kong och hänvisar sina Businessclass och statusinnehavare till Plaza Premium Lounge, medan folk i Economy med *A Guldkort hänvisas till United Club och Thai Royal Orchid under stängningen. Loungen beräknas öppna under september 2014.
I loungen inmundigades några Pizza-slices och Kaffe, starkvarorna får vänta till senare....
Planet från Singapore var sent inkommande så jag fick beskedet att boardingen skulle börja 13.15, ordinarie avgångstid var 13.30
Klockan 13.15 begav jag mig ner till gate 62 där SQ863 mot Singapore Changi stod redo, nästan alla passagerare hade redan gått ombord och jag var en av de sista att gå ombord på planet, en Boeing 777-200 i 2-klass konfiguration. Jag gick till min plats 14C där jag knappt hade hunnit slänga upp ryggsäcken i bagagehyllan innan en Singapore Girl kom fram och hälsade mig med namn och presenterade sig själv med ett leende.
Det dröjde inte många minuter innan det bjöds på ett glas Bollinger som pre-flight drink, den satt gott i en torr strupe. Sedan bjöds det på tidningar och tidskrifter. Värdinnorna såg verkligen till att jag trivdes, och det med ett personligt tilltal genom hela flygningen.
Jag har sagt det tidigare, men det är nästan så att jag hellre åker Singapore Airlines Business Class än Thai Airways First Class när det kommer till själva flygningen.
Efter take off så tog Singapore Girlsen första vändan med drinkvagnen. Det blev naturligtvis ett glas Bollinger med lite cashewnöt och mandelblandning. Passade alldeles utmärkt ihop..
Till förrätt blev det sedan en antipasto-tallrik med en räka, prosciutto, melon, mozzarella och tomat, till det en underbart god pesto-sås.
Här kom verkligen Bollinger till sin fulla rätt och verkligen fick anrättningen att blomma upp.
Till huvudrätt blev det sedan Kyckling-bröst med rostad finger-potatis och ratatouille.
Dessert var sedan en overkligt god Haagen Dazs Tiramisu-glass med fruktsallad till
Ost och frukt avslutade sedan måltiden, som sedan följdes av Caffe Latte, försenad p.g.a turbulens annars hade jag hunnit få den till glassen...
Allt detta sköljdes ner med en otroligt god Bollinger
Sedan blev det efter ytterligare en liten stund dags att göra iordning kabinen för landning, och descend över en av de vackrare vyerna man kan ha, massor av båtar som ligger på redden utanför Singapore.
Jag skulle vilja flyga Singapore Airlines varje gång jag ska nånstans, man blir rent av lycklig av att åka med dom - varje gång...
Ankomsten blev till Terminal 3 på Changi denna gång, och efter en stunds köande till immigration så var jag igenom och kunde ta tåget in till city och Hilton Singapore. Tyvärr är jag för tillfället kastlös här, men räknar med att det skall ordna sig snart då detta var tredje vistelsen av fyra i en gold-challenge.
Nästa flight blir lördag 14.10 ut från Terminal 2 på Changi.
Jag hade alltså tagit in för natten på Novotel Citygate i Tung Chung, där jag hade fått uppgradering till Executive Premier Suite, endast ca. 5 minuters bussresa till terminal 1 på Chek Lap Kok, där min incheckning var dagen till ära, något ovant då jag oftast använder terminal 2 och Thai som carrier ut från Hong Kong.
Incheckningen gick smidigt och min väska blev incheckad hela vägen till mitt stopp 2 flighter bort.
Utrustad med boardingpass och vägvisning till Plaza Premium Lounge gav jag mig iväg mot security north, där såg jag för första gången en person som fick sin väska mätt med måttband utanför security, säkert någon som skulle med något fulflyg ut från Hong Kong.
Säkerhetskontrollen gick som en dans och jag gled igenom som vanligt utan ett pip.
Sedan var det immigration där det inte var några långa köer, men där min kö gick osedvanligt långsamt, varför tar det ofta dubbelt så lång tid när man har kineser eller koreaner framför sig? Det är bra människor, men det går inte fort i immigration
Här lämnade jag över departure-card till immigration, men det skall bli skönt att slippa det. Det kommer att bli några vändor genom immigration på Chek Lap Kok i sommar om jag säger så...
Jag styrde kosan mot tåget som skulle ta mig till klykan på Y:et där gate 40-59 går åt ena hållet och 60-80 åt det andra hållet och där Plaza Premium Lounge ligger på plan 7, alldeles intill ett gäng lounger, bl.a Emirates Lounge och Thai Royal Orchid Lounge.
Singapore Airlines håller på att bygga om sin SilverKris lounge i Hong Kong och hänvisar sina Businessclass och statusinnehavare till Plaza Premium Lounge, medan folk i Economy med *A Guldkort hänvisas till United Club och Thai Royal Orchid under stängningen. Loungen beräknas öppna under september 2014.
I loungen inmundigades några Pizza-slices och Kaffe, starkvarorna får vänta till senare....
Planet från Singapore var sent inkommande så jag fick beskedet att boardingen skulle börja 13.15, ordinarie avgångstid var 13.30
Klockan 13.15 begav jag mig ner till gate 62 där SQ863 mot Singapore Changi stod redo, nästan alla passagerare hade redan gått ombord och jag var en av de sista att gå ombord på planet, en Boeing 777-200 i 2-klass konfiguration. Jag gick till min plats 14C där jag knappt hade hunnit slänga upp ryggsäcken i bagagehyllan innan en Singapore Girl kom fram och hälsade mig med namn och presenterade sig själv med ett leende.
Det dröjde inte många minuter innan det bjöds på ett glas Bollinger som pre-flight drink, den satt gott i en torr strupe. Sedan bjöds det på tidningar och tidskrifter. Värdinnorna såg verkligen till att jag trivdes, och det med ett personligt tilltal genom hela flygningen.
Jag har sagt det tidigare, men det är nästan så att jag hellre åker Singapore Airlines Business Class än Thai Airways First Class när det kommer till själva flygningen.
Efter take off så tog Singapore Girlsen första vändan med drinkvagnen. Det blev naturligtvis ett glas Bollinger med lite cashewnöt och mandelblandning. Passade alldeles utmärkt ihop..
Till förrätt blev det sedan en antipasto-tallrik med en räka, prosciutto, melon, mozzarella och tomat, till det en underbart god pesto-sås.
Här kom verkligen Bollinger till sin fulla rätt och verkligen fick anrättningen att blomma upp.
Till huvudrätt blev det sedan Kyckling-bröst med rostad finger-potatis och ratatouille.
Dessert var sedan en overkligt god Haagen Dazs Tiramisu-glass med fruktsallad till
Ost och frukt avslutade sedan måltiden, som sedan följdes av Caffe Latte, försenad p.g.a turbulens annars hade jag hunnit få den till glassen...
Allt detta sköljdes ner med en otroligt god Bollinger
Sedan blev det efter ytterligare en liten stund dags att göra iordning kabinen för landning, och descend över en av de vackrare vyerna man kan ha, massor av båtar som ligger på redden utanför Singapore.
Jag skulle vilja flyga Singapore Airlines varje gång jag ska nånstans, man blir rent av lycklig av att åka med dom - varje gång...
Ankomsten blev till Terminal 3 på Changi denna gång, och efter en stunds köande till immigration så var jag igenom och kunde ta tåget in till city och Hilton Singapore. Tyvärr är jag för tillfället kastlös här, men räknar med att det skall ordna sig snart då detta var tredje vistelsen av fyra i en gold-challenge.
Nästa flight blir lördag 14.10 ut från Terminal 2 på Changi.
Last edited: