Senaste nytt

Nice, Frankrike. Tips vad man bör hitta på?

Tack för tipsen!
Vi är ganska peppade på mat, sol och bad. Men vill bila runt också. Spontant tänkte vi en bil-dag österut mot Monaco, och en västerut. Men Funderar på om det räcker med en dag västerut då det finns mycket där med Cannes, Antibes, St Tropez etc.
Jag skulle nog ta tåget från Nice till Monaco, Antibes och Cannes, de går ofta och är bra, och det finns en enkel app att boka biljett med (SNCF Connect). Men bil funkar ju också och att köra kustvägarna är ju en upplevelse i sig.
St Tropez är det oftast en stående bilkö till, men det finns färjor från Nice (2.5 timmar) och Cannes (dryg timme).
 

Doctor-X

Medlem
Marc Chagall National Museum är väldigt trevligt och fin utsikt över Nice, är i ett plan så enkelt med barnvagn och med gångavstånd från centrum.
Musée Matisse är också trevligt, men kanske lite för långt att gå.
Villa Ephrussi de Rothschild är min favorit, men huset i sig är inte så barnvagns-vänligt, då jag minns det som att det inte finns någon hiss. Dock är trädgården fantastik att gå runt i, väl värt ett besök. Taxi/Uber är väl att rekommendera då parkering där är svårt.

La Petite Maison (restaurang), Nice - kvalitén maten varierar en del och det är dyrt, men ofta mycket kändisar om man nu är intresserad av det. Sett Elton John där två gånger.

Cannes är absolut värt ett besök - titta på filmpalatset, strosa längs med Croisette och ta en lunch på någon restaurangerna som ofta drivs av de stora hotellen längs med stranden. Gå ut längs med marian och titta på alla stora lyxyachter.

Antibes är väldigt mysigt, parkering kan vara sjukt svårt - så tåg här är nog att rekommendera. Mycket kullersten, så kanske mindre optimalt med barnvagn.

Som vissa skrivit ovan är tåget både billigt och enkelt, skulle nog föredra det över bil.
 

NyfikenGrau

Medlem
Brukar hålla oss mer inåt landet, men om ni bara är det minsta naturintresserade så ligger ett av Europas riktiga guldkorn 2 timmar åt nordväst,

Google Maps

(bläddra bland bilderna för att se lite exempel)
Åt ena hållet fantastiska badsjön Lac de Sainte-Croix (naturstrand så vill man ha skugga får man sitta under träden eller ha med något eget skydd), åt andra hållet ännu mer storslagna Gorges du Verdon, som det antingen går att åka runt ovan med bil (i jämnhöjd med örnarna) eller enkelt paddla in i genom att hyra t.ex. trampbåt från stranden vid bron, många fickor att lägga till vid inne i kanjonen och ha sin egen lilla privata badplats i total skugga men smaragdgrönt, rent och varmt vatten. Obeskrivligt fint tycker jag.

Nackdelen med detta och alla andra ställen är "början på augusti", det kommer vara smockfullt men det gäller ju alla ställen den tiden där nere.
 
Och om man vill ha lite strandliv så är sandstränderna i Antibes och Juan les Pins väldigt bra. I Antibes är det publika stränder, varav en väldigt nära gamla stan, JLP har både publika stränder och beachklubbar (i olika prisklasser). Cannes har några publika stränder, och en hel del intressant prissatta beachklubbar ;). Nice har både publika stenstränder och beachklubbar.
 

rausing

Medlem
Tack för verkligen sjukt ingående tips ner på kullerstensnivå. Uppskattas verkligen.
Vi kommer bo på Holiday In Saint Laurent du Var som enligt bilder har egen sandstrand med servering etc - så hoppas man får strandbehovet hyffsat uppfyllt där.

Väldigt bra med tipsen om tidsåtgång/trafik etc för bil-resmål. Hjälper oss verkligen med planeringen!
 

plover

Medlem
Kan bara instämma med föregående talare i tråden. gillar själv Cannes och Grasse bäst, lite mindre och mer rustikt, men möjligheterna är oändliga. Finns ett par vingårdar om ni vill besöka t.ex Val d’Iris, i Fayence är trevligt. Billigare typ 20 euro strandstolar med parasoll och enklare men bra restauranger finns i Mandelieu dit man tar bil eller tåg. Ofta stenstränder i Nice så barnvänliga sandvarianter kräver resa västerut. Vi skippar michelinkrogarn kvällstid, det är kostsamt och ingenting för småbarn - men midda inte deras luncherbjudanden, fantastisk matkonst till helt andra priser. Booking essentials, vi är nere nu och det är en hel del folk i farten. Ha en trevlig resa :)
 
Tack för verkligen sjukt ingående tips ner på kullerstensnivå. Uppskattas verkligen.
Vi kommer bo på Holiday In Saint Laurent du Var som enligt bilder har egen sandstrand med servering etc - så hoppas man får strandbehovet hyffsat uppfyllt där.

Väldigt bra med tipsen om tidsåtgång/trafik etc för bil-resmål. Hjälper oss verkligen med planeringen!
Om ni vill åka runt med bil i närområdet kan jag tipsa om Me and Mon Ami - YouTube de åker bland annat runt med en liten elbil till olika ställen. Och så har de en hel del kul tips överhuvudtaget.
 
Toppen