Senaste nytt

MH370 från Malaysia Airlines med 239 passagerare saknas

Alf

Medlem
Nackdelen med detta system är att det inte är ett autonomt system utan integrerat med andra system i flygplanet, vilket det måste vara med tanke på funktionen. Man får utgå från att det är gjort på säkraste sättet så att det inte slås ut av fel i angränsande system och att kriterierna för att starta nödsändaren är helt säkra. Det bör ju inte heller gå att manuellt stänga av systemet när flygplanet är i luften. Denna nödsändare måste ju starta innan flygplanet havererar till skillnad mot befintliga nödsändare som aktiveras först när flygplanet går i backen eller vattnet.

Det är bra att man äntligen verkar ha löst detta med att kunna följa ett flygplan hela flygvägen så vi inte får fler MH370 händelser.
 

Jannes

Medlem
Jag läste några intressanta och kritiska inlägg på Reddit om denna dokumentär. Till exempel att en av huvudpersonerna som de intervjuar spinner totala konspirationsteorier, speciellt vad gäller radarteknik etc. Det vill säga tekniskt omöjliga saker som enligt experter inom området inte är möjligt, har Netflix låtit läggas ut utan någon som helst kritik.

Jag är inte alls tillräckligt insatt in tekniker för att säga bu eller bä, men här är två trådar om saken:

https://www.reddit.com/r/aviation/comments/11m1nza
https://www.reddit.com/r/netflix/comments/11lvvx6
Någon som kan tolka de kritiska skriverierna och ge lite input?
 

Abbs

Medlem
Den är precis som ”dokumentären” om Estonia, foliehattar som sprider konspirationsteorier som folk sväljer med hull och hår utan uns till källkritik. Tyvärr gott om det i dagens samhälle, bara se t.ex kostdoktorn, Jordan Peterson eller cowspiracy.
 

Jannes

Medlem
Instämmer, dock med tillägg att Estonia-dokumentären hade gjort egen forskning och kanske hade nåt nytt att komma med. Istället för att vara rena fåtöljforskare som fallet verkar vara här.

Kanske lite O/T så ursäkt för det.
 

eddo

Medlem
Såg Netflix-dokumentären häromdagen. Vissa delar av den var såklart intressant. Slås dock ofta av att konspirationsteoretikerna påstår att "det finns inga bevis för den officiella förklaringen", medan anledningen till det är att de påstår att bevisen som faktiskt finns bara är påhittade. För att sedan påstå att något gått till på ett helt annat sätt, givetvis endast byggt på spekulation utan bevis för det. o_O

Även om det i vissa fall inte är klarlagt vad som faktiskt hänt så förstår jag inte hur vissa kan köpa deras förklaring rakt av trots att den oftast är mer byggd på ren spekulation än officiella förklaringar, men framställt som att det är en sanning.
 

JacobGBG

Medlem
Har sett två avsnitt av dokumentären och får instämma att det görs alldeles för mycket bombastiska påståenden som inte hör hemma i en seriös dokumentär. Det här är skräpunderhållning i bästa fall.
 

Kimmen00

Medlem
Kan instämma av egen erfarenhet gällande AWACSen. Awacs har självklart EW utrustning (esm) men INTE störning (jamming). Precis som han skriver så skulle man störa ut sig själv. Radaren i planet är ju en roterande dome. Finns endast ESM för situational awareness, IFF/combat-id och hot-varnare. Allt detta samlas såklart in men offensiva EW saknas. (allt jag nämner är öppet för övrigt).
 
Toppen