About

Malaysia Airlines övergår till Oneworld

Diskussion i 'Oneworld' startad av Fredrik, 6 Juni 2011.

 1. Roger J

  Roger J Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Det är väl bra att inte alltihop blir *A i alla fall...
   
 2. Gnopps

  Gnopps Medlem

  Ort:
  HEL
  Land:
  Finland Finland
  Jag fortsatte hoppas på Malaysia till Skyteam ända till slutet, grattis Oneworld! Undrar vad som nu händer med det djupa KLM-samarbetet. Börjar KLM istället med kommande Garuda eller China Airlines? Deras nav i Jakarta respektive Taipei ligger dock dåligt placerade för sydostasien men fungerar till Australien. Kanske KLM istället satsar på de kinesiska flygbolagen för anslutningar till sydostasien?
   
  Last edited: 24 Juni 2011
 3. henrik l

  henrik l Medlem

  Ort:
  KVB
  Land:
  Sverige Sverige
  Intressant diskussion om kvaliteten på bolagen inom allianserna. En annan fundering jag har (kanske ämne för en ny tråd?) är vilka etablerade bolag som står utanför allianserna och var dessa skulle kunna hamna. Tänker närmast på Emirates, Qatar och Etihad. Etihad har ju ganska omfattande code share med American Airlines, samt visst samarbete när det gäller intjäning och uttag av poäng som det verkar. Emirates har bl a JAL, Korean och South African som partners, medan Qatar har bl a ANA, Asiana och Lufthansa som partners. Åsikter? Välgrundade, eller vilda spekulationer:)
   
 4. JacobGBG

  JacobGBG Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  MH har jag bara goda erfarenheter av att ha flygit med så det känns positivt att de nu får en allianstillhörighet. Deras eget program Enrich Miles var helt uddlöst. För OW så innebär det här också ett riktigt bra lyft i Sydöst-Asien där Star dominerat länge.
   
 5. Enligt denna news release om Malaysia Airlines, även Kingfisher Airlines blir medlem av oneworld nästa år. Det visste inte jag.

   
 6. A380*G

  A380*G Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
 7. Concorde

  Concorde Founding Member

  Ort:
  The World
  Land:
  Sverige Sverige
  Till CPH eventuellt. Vore väldigt kul.
   
 8. Magino

  Magino Medlem

  Ort:
  STO
  Land:
  Sverige Sverige
  Nu har de kommit med ett officellt datum då Malaysian kommer gå med OneWorld nämligen 1 februari, 20 månader efter att man annonserade att man tänkte gå med OneWorld.
  News - oneworld
   
  2 personer gillar detta.
 9. Ska bli intressant att se hur deras bonusprogram förändras...

  Extremt starka kort som OW får inom 1-2år: Malaysian, Sri Lankan och Qatar.
   
 10. Det hade varit snyggt om Kingfisher Airlines klarade sig till medlemskapet. Men det verkar osannolikt att de kommer att klara det...
   

Dela sidan