Senaste nytt

Live från 10.000 meter: Första flygningen idag med Lufthansa Premium Economy

Jacob

Medlem
Tog möjlighet att prata lite med ansvariga på Lufthansa en stund också.

Stora dilemmat/utmaningen Lufthansa haft är att hitta rätt nivå på deras premium economy, som nu blir en fjärde kabinprodukt på de flesta långlinjer. Den ska så klart vara värd att betala för, den kostar trots allt lite mer än en vanlig ekonomiklassbiljett, samtidigt får den inte vara för bra, så att den riskerar att konkurrera med business class. Det har tydligen inte varit helt lätt.

En anledning till att premium economy dröjt är att man först ville få på plats nya business class, som är en del bättre än Lufthansas gamla business class. Men den på plats blir det lite enklare att placera och positionera premium economy och steget till business class blir lite större än det kanske hade varit för några år sedan.
 

Jacob

Medlem
Då flyger vi över Kanada, knappt två timmar kvar till landning i Washington. Plockas en del med vinflaskor så borde vara dags för andra måltiden snart, så får vi se vad det innebär.

Även Lufthansa verkar ha någon ombord som laddar upp lite bilder på Facebook från flygningen, såg mitt huvud på en bild i alla fall.
 

Attachments

  • Skärmavbild 2014-10-08 kl. 13.56.56.png
    Skärmavbild 2014-10-08 kl. 13.56.56.png
    {memory} MB · Visningar: 222

Jacob

Medlem
Och nu kom andra måltiden. Klart trevligare än den papplåda som erbjuds i ekonomiklass. Bröd från en korg och vin, öl etc från serveringsvagnen, även denna gång serverat i riktiga glas.

First-flight-with-Lufthansa-Premium-Economy-Frankfurt-Washington-12-FACEBOOK.jpg
 

Jacob

Medlem
Nu påbörjar vi inflygningen mot Washington Dulles och Flynet lär stängas ner vilken minut som helst. Slut på liverapporteringen för denna gång.

Ett ordentligt test på Lufthansa premium economy och flygningen till Washington kommer senare denna vecka, inte särskilt praktiskt att skriva och ladda upp bilder på ett flygplan.

Lite middag med lite gott att dricka efter landning och sedan ska det bli härligt med en skön hotellsäng.
 

ACervin

Medlem
Intressant. Jag flög Qantas premium economy för 2 veckor sedan in en 747-400, Sydney - Dallas. Samma 2-4-2 stolskonfiguration. Bekväm stol, sov bra. Qantas bjuder på duk i tyg liksom tygservett, med champagne och viner från business, medan maten var ganska enkel, misstänkt lik en economy måltid. Delade toalett med business.
 
  • Gilla
Reactions: pep

bstark

Medlem
Gillar färgskalan, inget som man tröttnar på utan något som står sig många år framöver.
För egen del är det helt klart en intressant kabinklass, när man vill spara lite pengar men samtidigt inte vill nedgradera sig så lågt som till monkey.
 

henrik l

Medlem
Känns på beskrivningen som att LH's PE är lite vassare än BA's WT+. Sedan verkar den också vara prisvärd med tanke på intjäning till M&M. Kommer dock inte att testa den förrän 2016, då mitt nuvunna FTL skall försvaras, eller förvandlas till något bättre:)
 
Toppen