Senaste nytt

Lego House i Billund – 5622 Eurobonuspoäng i SAS VIP Plus

Börnen

Medlem
Under senaste Friends & Family passade vi på att boka en mellandagsresa till Billund för att besöka det relativt nyöppnade Lego House. Detta hus är ett sätt att locka vinterturister till Billund då själva Legoland är stängt vintertid.


27/12
Då flyget från Skellefteå går 06:45 så får man hoppa på flygbussen 05:15. Då vi åkte Plus på denna resa så ingick frukost. Gillar inte riktigt kubboxen som dom kör med nu för tiden. Tar mycket plats, speciellt på de vingliga borden på rad ett i en äldre 737-600.

Transferbussen från T4-T5 på Arlanda gör att man hinner in i loungen även när man har ett relativt kort byte. Så här dags, runt 8, så kan man bara få sig frukost men det är väl ok. Det som var lite störande dock är att man inte har alternativet chips och salta pinnar framdukat. Än mer störande att man verkar ha slutat med Ginger Ale!

På flyget till Köpenhamn fick vi åka Neon. Har maximerade åttaåringen Pluskonceptet genom att beställa in polarrulle, Smothie, Sprite, choklad och chips. Vi vuxna nöjde oss med polarrulle och ringi.

plus.JPG

Kort byte men lång promenad på Kastrup gjorde att vi inte han in i loungen. Då Kastrup-Billund inte har servering alls (kanske för att det var en ATR-72) så är det inte mycket värt att åka Plus. Men lite uppmärksamhet fick jag som Diamond i alla fall! Personalen hälsade mig med förnamn och erbjöd mig en flaska vatten!

Väl framme i Billund så tog vi lokalbussen som stannar ca: 400 meter från det hotell vi valt, Hotell Propellern. Legoland Hotell var stängt och Propellern verkade vara det mest logiska alternativet.

Hotellet är en ombyggd / utbyggd nattklubb och är fräscht med stora rum. Det märks att det är utbyggt då man ska gå till restaurangen, man får gå i långa ologiska korridorer för att komma dit.

Restaurangen var sådär, dyr, stora portioner och lite överstekt wienersnitsel var det som vi åt till kvällsmat.

Då vi hade eftermiddagen / kvällen över tog vi en promenad till själva Lego House trots att vi skulle dit först dagen efter. Men eftersom det bara var 1 kilometer enkel väl så var det lagom. Promenaden visade sig bestå av Billunds Skulpturstig! Väl värd en promenad bara den! Att det fanns massor med Pokemons var bara ett plus.

konst1.JPG
konst2.JPG
konst3.JPG


28/12
Lego House har en väldigt speciell arkitektur. Tyvärr är det väldigt svårt att fota, man skulle helst vilja ta bilder uppifrån. Huset består av ett antal klossar. Många av dessa har terrasser med lekplatser på, lekplatserna är publika och gratis att besöka när huset är öppet.

hus1.JPG hus2.JPG

Inne i huset finns en rad ”upplevelsezoner” där man får bygga och utforska. Till exempel:

  • bygga bilar och köra i olika banor

  • köra legorobotar och befria utforskare som frusit in i isblock

  • göra Stop-Motion filmer

  • delta i att bygga stadsmiljöer

  • gör egna legogubbar

  • titta på stora legohus och skulpturer

  • bygga blommor och småkryp

  • jobba i creative zone, denna vecka byggde vi mosaiker

  • bygg fritt med massor med legobitar

  • bygga fiskar som sen skannas och simmar ut på en storbilds-tv

  • kolla in en historisk samling med lego från alla årtionden.
dino.JPG
figur.PNG film.JPG
robot.JPG stad.JPG

Huset innehåller också världens största legobygge. Ett träd som sträcker sig från golv till tak.

träd.JPG

Det finns två restauranger i huset, båda i den publika zonen. Vi provade inte Gourmetrestaurangen utan valde ”Mini Chef” där man bygger sin beställning i lego, scannar den vid bordet, och sen kommer maten i en stor legolåda som levereras med transportband och robotar. Även här var det massor med mat, dyrt men faktiskt väldigt välsmakande.
chef.JPG chef2.JPG chef3.JPG

I husets Lego Store finns världens andra Lego Mosaicmaker, den första finns i butiken på Leicester Square i London. I den maskinen kan man ta ett foto av sig själv som sen görs om till en ritning. Ritningen levereras med över 4000 små legobitar som man sen kan bygga en mosaik av sitt foto med.

Huset är öppet mellan 10-20, vi kom vid 10 och stannade till ca 19:00 inklusive ett besök i shoppen. Det var mycket folk bara mellan 12-14, då kan man passa på att gå ut och äta eller fika utanför, det är säkert billigare än inne i huset.

När man kommer till huset scannar man sin biljett och får armband istället. Armbandet gör att man kan gå in och ut som man vill hela dagen. Armbanden används också för att samla minnen från huset som man kommer åt via Lego House appen, via appen kan man ladda hem bilder och filmer till sin telefon.

När man går hem passerar man genom en farewell zone där man får se hur legobitar tillverkas och sen skanna sitt armband en sista gång. Då får man som present ett kort med sitt namn på samt en ritning på ett unikt bygge med sex röda klossar som man också får med sig hem.
farewell.JPG

Det kostar typ 300 kr per person att besöka Lego House och det är väl investerade pengar. Massor med upplevelser som väl räcker en hel dag.


29/12
Dags ta sig hem igen. ATR-72 igen på Billund – Köpenhamn och även denna gång fick jag mig en flaska Diamondvatten.

På Köpenhamn-Arlanda och Arlanda-Skellefteå lyckades sonen än en gång att beställa fem saker från vagnen, bra Plusutdelning igen alltså.

Vi hann med ett kort loungebesök i Köpenhamn – varför har dom slutat med öl på flaska?

Vi hann med ett längre loungebesök på Arlanda då sista planet blev försenat nästan en timme – varför är det alltid brist på bränslebilar kring 18 på T4?

Flygbuss hem igen sen var denna lilla resa över.
 
Toppen