Senaste nytt

Kuala Lumpur Vad får jag inte missa ?

Vy över Petronas från tv-tornet..

KL 007.jpg
 
Vi skall dit i slutet av juli.

Vi har kollat upp jättevatteparken Sunway Lagoon som verkar mkt bra.
Sen Batu Caves och KL Tower, massa shopping
Man kan även ta en heldagars till Genting Highlands, jättestort kasino och hotellkomplex i bergen med lång cable-car upp dit.

kolla in klook.com som har massor av utflykter och bra rabatter.
Var ni på sunway lagoon och hur var det i så fall?
 

Kimmen00

Medlem
Var ni på sunway lagoon och hur var det i så fall?

Ja det var vi.

Det var mkt bra nöjespark. Billigt inträde via Klook. Kostade typ inget att åka Uber dit.
Inga direkta köer (5-10 min max) per attraktion.
De hade mycket bra vattenrides och dessutom bra bergochdal-banor och framförallt grym Sceam Park. Missa inte Zombiewalken. Ungarna har väl men för livet efter detta.

Enda nackdelen var väl att det gick i princip inte för min fru att bada i bikini pga mycket saudi-turister som glodde så ögonen ramlade ut. Så hon (lixom några andra få västerländska kvinnor) köpte en bad-tshirt och drog ovanpå bikini-överdelen. De få icke-västerländska kvinnor som badade körde ju heltäckta burkinis.
 

Kimmen00

Medlem
Glöm inte bort inomhustivoli och lite andra liknande grejer, som också finns där uppe på Genting Highlands. Kanske roligare för junior. Har dock hört att man stängt vissa av dessa saker för att lämna plats för något liknande som Universal studios. Detta skall dock vara klart till 2017 tror jag.

Istället för cable car så kan man också åka buss upp, men om man är höjdrädd så är det nog som att välja mellan pest och kolera. Det är ganska brant när man åker uppför så man undrar om bussen kommer att klara detta och när man åker nerför så undrar man varför man inte installerat bromsar på bussen. (det har man, men det märks knappt ;))

21st Century Fox-nöjesparken skall vara klar nu under 2018 uppe i Genting. Men verkar ta tid. Får hoppas det är öppet 2019 när vi kanske skall dit igen.
 
Toppen