Senaste nytt

Kort med självriskeliminering för hyrbil?

mha321

Medlem
Om man läser det finstilta (https://www.entercard.no/content/up...oop_mer_giltigt-fran-220601_layoutversion.pdf) står det i paragraf 13 att försäkringen gäller om man vid något tillfälle betalat 100% av hyrbilen med kortet. Rimligt. Men kollar man på första sidan står det: "Om du betalar mer än 50 % av din resa med ditt Coop Mastercard Mer, nedan kallat kortet, ingår en kompletterande reseförsäkring ...".

Innebär det att hela försäkringen endast är tillämplig om man betalat 50 % eller mer av "resan". Så om jag betalar alla flyg och hotell med annat kort, men hyrbilen med detta, skulle man ändå inte kunna nyttja detta?
Det är nog den normala tolkningen ja. Hela reseförsökringen är endast giltig om resan betalas till 50% eller mer. Och eftersom bilförsäkringen är en del av helheten så gäller den inte om inte helheten gäller. Men det måste också vara så att hyrbilen är betald med rätt kort. Båda villkoren måste vara uppfyllda.
 

iceland

Medlem
Läser följande i Skandias försäkringsvillkor för deras bankkort:
När gäller försäkringen
Om du betalar minst 75 % av din resa med ditt kort ingår ett självriskskydd för hyrbil.

Självriskskydd för hyrbil gäller även om resan inte är betald med kortet om hyreskostnaden betalas till 100 % med kortet vid annat tillfälle.
Vad försäkringen gäller för
Försäkringen gäller om du hyr bil, husbil, vespa eller moped av auktoriserad uthyrningsfirma utomlands och den blir skadad eller stulen.

Försäkring för fordonet ska tecknas i samband med hyran och innan ersättning utbetalas ska skadan vara reglerad av uthyrningsföretagets försäkringsbolag.

Ersättning lämnas för betald självrisk till uthyrningsföretagets försäkringsbolag. Ersättning lämnas med högst 10 000 SEK per skada.

Du är med om en olycka, betalar självrisken direkt till uthyrningsföretaget och Skandia kompenserar dig sen med högst 10 000 kr. Om självrisken är högre än 10 000 kr köper man till en tilläggsförsäkring så att man hamnar under den gränsen – allt över det står du för ur egen ficka. Hur tolkar ni andra det?
 

Albert

Medlem
Hyrde bil med Avis i Schweiz och då rutan fick ett stenskott så debiterade de 1500 CHF (18000 SEK!). Hade bokat med Coop Mastercard men blev orolig att det inte skulle täckas då jag endast betalat hyrbilen med detta kort. Fick däremot besked från ERV att de betalar ut beloppet minus självrisk vilket var en positiv överraskning. Vet inte om Coop Mastercards regler skiljer sig från andra kortbolag men kommer inte våga riskera i framtiden och bokar då även flyg och hotell med samma kort.
 

RhinoG

Medlem
Hej! Ursäkta för en så kallad noobfråga, men vi kikar på att hyra bil på utlandssemester för första gången. Har Norwegiankortet och har tecknat den extra hyrbilförsäkringen. Ska täcka självrisk upp till 20 000kr.

I villkoren står att "kasko (helförsäkring)" måste ha tecknats för att Norwegians försäkring ska gälla. Skruttbilen vi kollar på att hyra, har vagnskadeförsäkring, tredje man samt stöld, men däremot kostar däck, rutor, underrede, nycklar, m.m. extra. Har någon erfarenhet kring om försäkringen som ingår (dvs utan däck m.m.) skulle betecknas som kasko/helförsäkring hos Norwegian?

Extraförsäkringen är visserligen inte dyr, men om vi tecknar denna uppfattar jag det som att Norwegians försäkring blir mer eller mindre värdelös i vårt fall, då hyrbilsbolagets extraförsäkring även eliminerar självrisk.
 
Toppen