adhoc76
Medlem
Det finns ju en tråd om Egg Benedict som har hållit sig vid liv genom återkommande rapporter. Ett angränsande ämne rör tiden för kokta ägg på hotell. Det verkar ha blivit standard med löskokta (3-4 minuter) och hårdkokta (8-10 minuter). En sommarfundering är hur i allsin dar har detta kunnat bli standard? Löskokta är ju så rinniga så knackar man på skalet så rinner ägget mer eller mindre ut och de hårdkokta är så hårda att gulan är som en gummiboll. Jag funderar på om det verkligen är representativt för hur folk vill ha sina ägg. Är det inom normalvariationen att de flesta uppskattar antingen det ena eller det andra? Eller har den satta standarden i själva verket fått det hela om bakfoten och det istället finns en överväldigande majoritet som föredrar sina kokta ägg precis mittemellan och därmed egentligen inte gillar någondera av de nuvarande alternativen? Själv väljer jag konsekvent bort kokta ägg och väljer istället äggröra eller stekta ägg istället.