Senaste nytt

Kock skapar godare flygmat till BA

Undrar hur mycket mat som slängs. Hoppas det går till någon sorts nytta typ hemlösa.

Högst otroligt att man gör annat än bränner allt som kommer av flygplanen, iallafall för internationella flighter. Det är för mycket regler och annat som begränsar vad och hur man får importera mat så det blir opraktiskt. Kan tyckas vara slöseri, men jag tror det är det enda som är praktiskt möjligt.
 
Har skaffat Heston Blumenthal-bibeln (The Big Fat Duck cookbook), och ser på rak arm en uppsjö med rätter som han kunde ha testat ombord men som inte kom med i avsnittet. Ett axplock som jag tror skulle vara extremt intressanta inslag på en meny (och som rimligtvis kan serveras på flygplan. Inget flytande kväve m.a.o):

* Pilgrimsmussla, rostad och som tartar, med kaviar och velouté på vit choklad
* Vegetarisk pot-au-feu med palmhjärta.
* Laktritspocherad lax med sparris och vaniljsmajonäs
* Ballotine på skogsduva med blodpudding och steksky
* Lasagne på havskräfta med grisfötter och tryffel
* Blomkålsrisotto med chokladgelé
* Bräserad kotlettrad med rostat sidfläsk och tryfferad pastagratäng
* Galette på rabarber med kristalliserad kokosnöt och rabarbsorbet.
* Macererade jordgubbar med puré på svarta oliver och läder (!) med pistage-äggröra.
* Ägg och baconglass med té-gelé.
* Slickepinne på apelsin- och morotstouille.
 
Toppen