Senaste nytt

Kina introducerar 72 timmar visumfri vistelse i Peking & Shanghai

Jacob

Medlem
Enligt kinesiska medier kommer Kina från 1 januari 2013 introducera möjligheten att besöka Beijing 72 timmar utan att behöva ansöka om visum innan avresa. Detta är ett liknande upplägg som Shanghai länge haft där man fått stanna 48 timmar utan visum förutsatt att man vid ankomst kunnat uppvisa en bekräftad internationell flygbiljett vidare från någon av Shanghais två flygplatser inom samma tidsram.

Visumundantaget i Beijing kommer gälla för 45 länder varav Sverige och alla övriga EU-länder finns på listan. Dock ser det ut som undantaget inte gäller för norska medborgare.

Villkoren för att få nyttja visumundantaget är att man stannar i Beijing under hela vistelsen samt att även avresan sker från Beijing Capital flygplatsen. Det går alltså inte att resa ut från någon annan flygplats i Kina.

---
EDIT av Dr. Miles

Guangzhou fr om 2013-AUG-01
Guangzhou launches 72hr visa-free scheme | Travel Daily Asia

Chengdu fr o m 2013-SEP-01
Chengdu becomes 4th China city to offer 72-hour visa-free stay - WantChinaTimes.com

Kunming är också på väg att bli 72 timmars visumfri transit städer
More cities to join China visa waiver scheme | Travel Daily Asia
 
Last edited by a moderator:

Magino

Medlem
Riktigt bra och gör det lättare att hitta bonusresor också. Tycker det är så tidskrävande att söka visum till Kina då de som bor i Stockholm måste ta sig till ambassaden och fixa det. Alla som bor utanför har möjligheten att skicka in sin ansökan. Sedan kostade ju visumet en liten slant med.
 

NyfikenGrau

Medlem
Väntat länge på detta och tror det kommer användas rätt flitigt, antagligen många som nöjer sig med muren, tiananmen/förbjudna staden plus lite shopping och det bör 72 timmar räcka till.

Edit: Plus som sagt, som stopover har väl Peking bland de tätaste förbindelserna med Europa av alla städer i Fjärran Östern, kanske i konkurrens med Bangkok?
 
Last edited:

Pushback

Medlem
Väldigt bra. Öppnar många möjligheter att resa över Beijing under awardresor. Denna möjlighet har jag räknat bort hittills pga omständigheterna kring visum.
 

Henry

Medlem
Goda nyheter. Känns lite dock lite halvsurt att jag precis ansökte om double entry-visum till Kina för januari. Aja, får väl se det positiva i det att ett av mina besök är 73 timmar, så helt bortkastade pengar var det ju inte.
 
Toppen