Senaste nytt

JAL brinnande flygplan - Haneda flygplats (Tokyo)

Mr.cake

Medlem
Börjar dyka upp klipp från passagerare som har filmat innuti planet vid evakueringen. Otroligt sansat, defintivt japanskt samspel i detta.
 

Resenären

Medlem
JAL.jpg


Från Aljazeera.
 
Helt fantastiskt om alla passagerare och crew klarade sig utan allvarliga skador, verkligen ett toppenbetyg för alla inblandade (efter olyckan). Ett nyårsmirakel.

Tragiskt med kustbevakningens flyg som inte verkar ha haft samma goda resultat.

Sen vet vi väl inget om vad som ledde fram till olyckan, det kommer säkert leda till ändringar av något slag när man vet vad som fallerade där. Men tyvärr är det så säkerheten utvecklas till den här otroligt höga nivån, genom att lära sig, en olycka åt gången...
 

Tomas E

Medlem
Tittar man på FR24, så finns det data för JL516 till början av landningsbanan. Så det verkar väl vara en rimlig gissning att kollisionen skedde där, och därmed i ganska hög fart.
Kustbevakningsplanet var på väg från Haneda till Niigata. Lite spekulation från min sida: om ett stort landande flygplan kolliderar med ett litet flygplan som taxar på fel ställe eller är på väg att starta, ligger felet förmodligen inte hos det stora flygplanet (såvida de inte landar på fel bana). Endera är det tornet som gett fel instruktioner, eller så har det lilla planet inte följt instruktionerna. Får mig att tänka på Linate-olyckan, med den skillnaden att det här var landande + startande flygplan, snarare än som där startande + startande.
 
Last edited:
Toppen