Senaste nytt
Har efter många "sömnlösa" nätter... :D Har vi (jag och frugan) bestämt oss för att skippa den bokade awardsresan till Kalifornien sommaren 2023. istället satsar vi på tåg/Interrail, 10 resdagar på 1 månad och i 1:a klass. Våra tankar går ut på att åka Stockholm - Köpenhamn - Hamburg - Paris - Hendaye - San Sebastian. Hyra bil i San Sebastian och bila längs Spaniens nordkust och besöka städer som t.ex. León, Oviedo och så småningom hamna I Santiago de Compostela.
Därefter vänder vi ner till Madrid och påbörja hemresan med att åka Madrid- Avignon/Aix-en-Provence - Tyskland - Köpenhamn - Stockholm.

Några riktlinjer vi satt upp för själva resandet är INGA natt-tåg (frugan får klaustrofobi i trånga kupéer). Dvs dagtåg första klass av typ EC/IC/ICE i Tyskland, TGV i Frankrike samt AVE i Spanien.

Nu vill vi få alla tips vi kan få på intressanta stop-overs och tips var man bor, äter och gör där t.ex. skall vi göra en stop-over i Köpenhamn på 2 dagar eller bara byta tåg och fortsätta ner till Hamburg och ta stop där på 2 dagar?. Finns det någon trevlig medeltida stad man skulle kunna stanna ett par dagar mellan Hamburg och Paris? Räcker det med 3 dagar i Paris. San Sebastian samt Madrid känner vi väl till, men Spaniens norra kust är som ett svart hål! Men känns oerhört lockande att besöka... :)

Mellan Madrid och Avignon/Aix-en-Provence finns det direkttåg men lämplig rutt därifrån upp till Tyskland/Danmark/Sverige och vart övernattar vi väl där?

Många frågor, men kom med tips. Hotell, restauranger, sevärdheter mm. Kan nämnas att vi tillhör kategorin livsnjutare som gillar åka bekvämt (Business på flyg, Första klass på Tåg eller motsv.). Hotell min. 4 stjärnor och prioritet på centrala lägen och ljusa snygga rum min 30 m2.

Gällande restauranger, så gillar vi såväl franska biston som etniska restauranger och spanska tapas/pintxos barer. Gamla mysiga städer/byar självklart. Bra viner har alltid en plats i mitt hjärta och därigenom besök i vinregioner/vingårdar är inte heller helt fel.
Hendaye ser underbart ut!
 
Toppen