Senaste nytt

Iberia förbättrar sina uppgraderingsvouchers för Platino

Tomas E

Medlem
Iberia Plus Platino (Oneworld Emerald, motsvarande BAEC Gold), samt deras lifetime-nivåer Infinita och Infinita Prime, har även tidigare fått uppgraderingsvouchers. Dessa har tidigare varit svåra att använda, för de kunde bara användas för uppgradering av en fullpris-ekonomibiljett (tror det var Y och B) till business och man var tvungen att ringa in för att använda dem. Platino fick två vouchers under kortets 2-åriga giltighetstid. Jag har varit Platino sedan slutet av 2020 och har inte använt någon av dessa vouchers.

Nu har dessa vouchers ändrats så att Platino får fyra vouchers under giltighetstiden (två år) och dessa vouchers kan nu användas för uppgradering oavsett biljettens klass och dessutom ska man kunna hantera uppgraderingen online. Uppgraderingen är nu till närmast högre kabinklass, vilket innebär ekonomi -> premium economy eller premium economy -> business på de de long haul-rutter där de har PE. Det går att använda två vouchers för att uppgradera ekonomi -> business. Det krävs dock tillgänglighet i någon specifik biljettklass, för det står att det finns möjlighet till väntelista. Exakt vilken biljettklass detta är framgår ej (hoppas att det inte är Avios-tillgänglighet som krävs, för då blir det inte så lätt att utnyttja på long haul...), så det är svårt att veta hur begränsande detta villkor är. Flygningen måste säljas och utföras av Iberia eller Iberia Express, så t.ex. inga codeshare med BA.

Kolla under "You get free upgrades"

Det här framstår helt klart som en förbättring, om det nu inte göms någon obehaglig överraskning i den biljettklass som krävs. Men för den genomsnittlige svenske flygnörden är nog fortsatt systerprogrammet BAEC det mest naturliga valet inom Oneworld, eftersom det finns bättre möjligheter att taktisera med TP-intjäningen (än med IB Plus Elite Points som tjänas in på annat sätt), och den särskilt galne har ju möjlighet att uppnå Gold Guest List, en nivå som inte finns hos Iberia Plus.
 
Toppen