Senaste nytt

Hotel Spendido, autentisk glamour i Portofino

Nej det där köper jag inte. Som recensionen är skriven är det ganska uppenbart.

Nu blir jag också fundersam, för jag körde en omvänd bildsökning. Artikelförfattaren har endast publicerat tre artiklar på ett år (översatta till flera språk), och där allt är enkom positivt. För att ge sken av objektivitet kommer lite negativt, men mest om för många knappar på tv-fjärren (o vem bryr sig).

Att samma person, som verkar ha en väldigt vass penna, inte finns publicerad innan är ju också skumt....

Som kronan på verket är det textmässigt mycket bra på alla språk den översatts till. Det är ingen tvekan om att det översatts av en erfaren copy eller översättare. Nog för att många på BC.se är duktiga, men ingen skriver såhär bra. OM man lånar in någon för att fila språkligt på dessa artiklar, varför används inte samme person på övriga artiklar (?)

Det är ju visserligen inga dåliga hotell hon recenserat på BC.se, men jag håller med om att det textmässigt upplevs väl säljande. Men vem vet.....kanske bara en positivt inställd skribent...under pseudonym.
 
Nu blir jag också fundersam, för jag körde en omvänd bildsökning. Artikelförfattaren har endast publicerat tre artiklar på ett år (översatta till flera språk), och där allt är enkom positivt. För att ge sken av objektivitet kommer lite negativt, men mest om för många knappar på tv-fjärren (o vem bryr sig).

Att samma person, som verkar ha en väldigt vass penna, inte finns publicerad innan är ju också skumt....

Som kronan på verket är det textmässigt mycket bra på alla språk den översatts till. Det är ingen tvekan om att det översatts av en erfaren copy eller översättare. Nog för att många på BC.se är duktiga, men ingen skriver såhär bra. OM man lånar in någon för att fila språkligt på dessa artiklar, varför används inte samme person på övriga artiklar (?)

Det är ju visserligen inga dåliga hotell hon recenserat på BC.se, men jag håller med om att det textmässigt upplevs väl säljande. Men vem vet.....kanske bara en positivt inställd skribent...under pseudonym.
Hej Palazzo, takk for mange oppmerksomme kommentarer. Lena har ikke lang fartstid på BC og hun har, som du sier, bare skrevet tre artikler. Men hun jobber med flere. Som oss alle, begrenses det litt naturlig hvor mange superhotels vi klarer å besøke. Med Lena er det litt annerledes: hun besøker kun de hoteller hun har satt seg grundig inn i på forhånd. Hoteller som ikke bare er bra, men eksepsjonelt bra. Så gjelder det å formidle, med egen penn, hvilken opplevelse det er å bo her. Enten man er rik eller har spart opp i lang tid. Og jeg tror det er disse Lena ønsker å nå, vanlige mennesker som ønsker å oppleve noe uvanlig. Lena er en en del av BC redaksjonen, hun skriver ikke for noen andre og er dedikert til en nøytral gjengivelse av luksuriøse, ikoniske hotellopplevelser. Når du skriver at hun har en vass penna, kan jeg bare si meg enig. Du finner ikke den på en review av en Best Western, men jeg håper at BC-community'en er glad for at det finnes skribenter som henne, som bryr seg om det litt mer ekstraordinære i livet. Og, det er ikke reklam. Men det er fint om det inspirerer...
 
Hej Palazzo, takk for mange oppmerksomme kommentarer. Lena har ikke lang fartstid på BC og hun har, som du sier, bare skrevet tre artikler. Men hun jobber med flere. Som oss alle, begrenses det litt naturlig hvor mange superhotels vi klarer å besøke. Med Lena er det litt annerledes: hun besøker kun de hoteller hun har satt seg grundig inn i på forhånd. Hoteller som ikke bare er bra, men eksepsjonelt bra. Så gjelder det å formidle, med egen penn, hvilken opplevelse det er å bo her. Enten man er rik eller har spart opp i lang tid. Og jeg tror det er disse Lena ønsker å nå, vanlige mennesker som ønsker å oppleve noe uvanlig. Lena er en en del av BC redaksjonen, hun skriver ikke for noen andre og er dedikert til en nøytral gjengivelse av luksuriøse, ikoniske hotellopplevelser. Når du skriver at hun har en vass penna, kan jeg bare si meg enig. Du finner ikke den på en review av en Best Western, men jeg håper at BC-community'en er glad for at det finnes skribenter som henne, som bryr seg om det litt mer ekstraordinære i livet. Og, det er ikke reklam. Men det er fint om det inspirerer...
Jeg mente Palazzi, skrev fel, sorry :)
 
Hej Palazzo, takk for mange oppmerksomme kommentarer. Lena har ikke lang fartstid på BC og hun har, som du sier, bare skrevet tre artikler. Men hun jobber med flere. Som oss alle, begrenses det litt naturlig hvor mange superhotels vi klarer å besøke. Med Lena er det litt annerledes: hun besøker kun de hoteller hun har satt seg grundig inn i på forhånd. Hoteller som ikke bare er bra, men eksepsjonelt bra. Så gjelder det å formidle, med egen penn, hvilken opplevelse det er å bo her. Enten man er rik eller har spart opp i lang tid. Og jeg tror det er disse Lena ønsker å nå, vanlige mennesker som ønsker å oppleve noe uvanlig. Lena er en en del av BC redaksjonen, hun skriver ikke for noen andre og er dedikert til en nøytral gjengivelse av luksuriøse, ikoniske hotellopplevelser. Når du skriver at hun har en vass penna, kan jeg bare si meg enig. Du finner ikke den på en review av en Best Western, men jeg håper at BC-community'en er glad for at det finnes skribenter som henne, som bryr seg om det litt mer ekstraordinære i livet. Og, det er ikke reklam. Men det er fint om det inspirerer...

Om det nu är Lena som bott där och skrivit recensionerna, hur kommer det sig att alla bilder är dina/hotellens egna?
 
Hej, jeg tenker at det gir seg selv. Vi reiser ofte som et team, der Lena skriver og jeg tar bilder. Om ikke bildene er tilstrekkelig bra i enkelte tilfeller, bruker vi gjerne bilder fra hotellets hjemmeside, noe BC har gjort siden oppstart...
 
Nej jag kan inte riktigt släppa det här, jag ber verkligen om ursäkt om jag är helt ute och seglar. Men varför är allt så generiskt? Alla texter är som hämtade från olika sidor och bilderna, ja det är ingen som sticker ut som går att identifiera, dvs går att hitta överallt.

Le Royale Monceau – ett parisiskt palats från jazzens guldålder

"Royal Monceau har två Michelin-restauranter. La Cuisine serverar klassiska franska rätter, och använder ofta färska kryddor från hotellets botaniska trädgård. Det är också här vi äter en fantastisk lunch. Vi blir sittande länge, och det var svårt att lämna den behagliga atmosfären och den fantastiska service vi fick. På den andra sidan av baren på hotellet ligger den italienska restauranten Il Carpaccio, en charmig restaurant som har Roberto Rispoli som chef. Bägge restauranter gav oss fina, autentiska upplevelser. Trots allt måste vi säga att den italienska restauranten blev vår favorit, här blev vi bemötta med personlig entusiasm och skall vi säga kärlek till maten. Och inte minst kunde vi märka närvaron från chefskocken, som verkligen gav lokalen en speciell vibe och gick runt och pratade med gästerna."

Okej man är på ett riktigt fint hotell, och beskriver exakt vilka restauranger som finns men inte vilken mat man åt, känns för mig rätt konstigt.

"Även hotellets minsta rum är mycket dyrare än ett normalt rum på ett 5-stjärnors hotell. Å andra sidan är rummen fullproppade med lyx och komfort"

Men nämner absolut ingenting vad som finns?

Osv går väl att fortsätta genom hela artikeln, allt som beskrivs är sådant man kan se på bilder. Jag kanske är för trött, har inte sovit på 2 dygn. Men hehe konspiratören i mig väcktes..

Hej, jeg tenker at det gir seg selv. Vi reiser ofte som et team, der Lena skriver og jeg tar bilder. Om ikke bildene er tilstrekkelig bra i enkelte tilfeller, bruker vi gjerne bilder fra hotellets hjemmeside, noe BC har gjort siden oppstart...

Fick intrycket att hon reste ensam, men jag kan lätt missförstå när det är Norska.
 
Toppen