Ubbe
Medlem
Det blev en hastig väderberoende omprioritering av transportsätt till hotellet då Göteborg utmärkte sig med vågrätt slagregn just när avförd var planerad. Det blev inte kommunala transportsätt till en kostnad som med en LCC hade tagit mig till södra Europa. Det fick bli egen bil de två km hemifrån till hotellet.
Massivt bygge i Uni3 det kinesiska elbilsutvecklingskvarteret i Göteborg. Stordalen fick driva hotellet om han lovade att fixa till Sveriges bästa kinarestaurang, och det tror jag han kommer att lyckas med på FEI på 10 våningen.
Hoteller som sådant är ett vanligt Clarion men allt nytt och fräscht. Bokningssystemet är helt nytt och skall införas på alla Nordic Choice hotell framöver, status idag är att bokningar i det syns inte på hemsidan under mina bokningar. Vi blev rekommenderade att hålla koll på poängen och efterregistrera om inget händer automagiskt.
Kvällen tillbringades på FEI med en förbeställd 7-rätters meny. Restaurangen fin och välplanerad med lugn musik i lagom nivå. Bra ljuddämpning så man hörde att det var mycket folk där men aldrig störande. Personalen var glada och informerade gärna om både mat och dryck.
I baren fanns det ett antal signature cocktails utgående ifrån de 5 elementen i den kinesiska traditionen.
Vi valde Water och fick en riktigt god drink som dock dunstade bort i rasande fart. Gav mersmak…
Den innehöll Tequila, Mezcal, Elderflower, Blue Curaçao, Yuzu, Chamomille. Så god!
Till maten kunde vi sedan välja på tex. Risvin, Öl och Vin samt Baijiu vilket är vit kinesisk sprit.
Maten var fantastiskt god med variabler från Kantonesiskt mild till Sichuan kryddig. Rekommenderas.
Fullständig meny
Här förklarade den trevliga servitrisen att soppan var inte gjord på ett riktigt Lejonhuvud.
Det kändes skönt att få det förklarat för oss.
Meny på -> https://feirestaurant.com/menu
Desserten till sist Persiko och Plommonbitar med knäckflarn och en härlig sirapsglass.
Efter en hyfsat god natts sömn, rummet har rörelsesensorer så när vi låg stilla för länge stängdes min CPAP (snarkmaskin) av och jag väcktes av utan luftkänsla…
Inkörningsfel på Hotellet.
Frukosten helt OK med valbar kinesisk kycklingsoppa för den som gillar det. Lite tunn i min smak med god.
I övrigt fanns nog allt. Orkade inte testa pannkakorna denna gången, men hotellets frukost kan nog bli ett hotellfrukostval när vi är sugna på en sådan.
Det kommer även att serveras Brunch framöver med start nu 26/11 då med gästkocken Erik Videgård
som tydligen kommer att gästspela frekvent framöver.
Måste testas!
Enjoy
Ubbe
Massivt bygge i Uni3 det kinesiska elbilsutvecklingskvarteret i Göteborg. Stordalen fick driva hotellet om han lovade att fixa till Sveriges bästa kinarestaurang, och det tror jag han kommer att lyckas med på FEI på 10 våningen.
Hoteller som sådant är ett vanligt Clarion men allt nytt och fräscht. Bokningssystemet är helt nytt och skall införas på alla Nordic Choice hotell framöver, status idag är att bokningar i det syns inte på hemsidan under mina bokningar. Vi blev rekommenderade att hålla koll på poängen och efterregistrera om inget händer automagiskt.
Kvällen tillbringades på FEI med en förbeställd 7-rätters meny. Restaurangen fin och välplanerad med lugn musik i lagom nivå. Bra ljuddämpning så man hörde att det var mycket folk där men aldrig störande. Personalen var glada och informerade gärna om både mat och dryck.
I baren fanns det ett antal signature cocktails utgående ifrån de 5 elementen i den kinesiska traditionen.
Vi valde Water och fick en riktigt god drink som dock dunstade bort i rasande fart. Gav mersmak…
Den innehöll Tequila, Mezcal, Elderflower, Blue Curaçao, Yuzu, Chamomille. Så god!
Till maten kunde vi sedan välja på tex. Risvin, Öl och Vin samt Baijiu vilket är vit kinesisk sprit.
Maten var fantastiskt god med variabler från Kantonesiskt mild till Sichuan kryddig. Rekommenderas.
Fullständig meny
Här förklarade den trevliga servitrisen att soppan var inte gjord på ett riktigt Lejonhuvud.
Det kändes skönt att få det förklarat för oss.
Meny på -> https://feirestaurant.com/menu
Desserten till sist Persiko och Plommonbitar med knäckflarn och en härlig sirapsglass.
Efter en hyfsat god natts sömn, rummet har rörelsesensorer så när vi låg stilla för länge stängdes min CPAP (snarkmaskin) av och jag väcktes av utan luftkänsla…
Inkörningsfel på Hotellet.
Frukosten helt OK med valbar kinesisk kycklingsoppa för den som gillar det. Lite tunn i min smak med god.
I övrigt fanns nog allt. Orkade inte testa pannkakorna denna gången, men hotellets frukost kan nog bli ett hotellfrukostval när vi är sugna på en sådan.
Det kommer även att serveras Brunch framöver med start nu 26/11 då med gästkocken Erik Videgård
som tydligen kommer att gästspela frekvent framöver.
Måste testas!
Enjoy
Ubbe